Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Papp József pert nyert Turi Györggyel szemben

Dr. Turi György polgármester és a Győr-Sopron-Megyei Területfejlesztési Tanács beperelte Papp Józsefet a csornai elkerülő útról szóló vitában tett kijelentése miatt.


A per jogerősen véget ért, mellyel kapcsolatban Papp József nyilatkozatot adott ki - olvasható az inforabakoz.hu oldalon.

"Dr Turi György és a Megyei Területfejlesztési Tanács pert indítottak ellenem, melyben azt a kijelentésemet támadták, hogy véleményem szerint a 2006-ban kiadott jogerős építési engedély elutasításával akadályozták az elkerülő út építését. A sajtóban is megjelent, hogy az elsőfokú bíróság elmarasztalt, bocsánatkérésre és 300.000 forint kártérítés megfizetésére kötelezett. Az ítéletet megfellebbeztem. A Győri Ítélőtábla másodfokon mindenben nekem adott igazat. Az alábbiakban szó szerinti idézetet olvashatnak az ítéletből, ami jogerős, fellebbezésnek helye nincs."

„Alperesnek a Kisalföld 2008. október 30-i számában megjelent azon nyilatkozata, miszerint „úgy láttam, hogy a Többcélú Kistérségi társulás, a Megyei területfejlesztési Tanács és személyesen a polgármester úr ezt akadályozta", vonatkoztatva ezt a kijelentést a 2006-ban engedélyezett tervek alapján megvalósuló beruházásra – figyelembe véve a cikksorozat által tükrözött politikai – szakmai vitát – egyértelmű tényállításnak nem tekinthető, az alperes ezzel a kijelentéssel a felpereseknek a beruházással kapcsolatosan tanúsított magatartását értékeli, véleményezi."

"Az ítéletében a bíróság egyértelműen kimondta, hogy igazat állítottam. Valóban akadályozták az elkerülő út építését, és ezt kimondani is jogom volt. Számomra rendkívül megnyugtató ez az ítélet, mert bizonyítja, hogy szerepe volt a FIDESZ vezetésű csornai önkormányzatnak és a Szakács Imre vezette Megyei Területfejlesztési Tanácsnak az elkerülő építésének több éves csúszásában" - fogalmazott Papp József.

További részletek az inforabakoz.hu oldalon >>

A Győri Ítélőtábla verdiktjét kommentálva Turi György csornai polgármester kijelentette, a bírósági ítélet szerint Papp József nyilatkozata politikai vélemény volt, amit nekik mint közszereplőknek tűrniük kell, így a másodfokú ítélet elvetette keresetüket. A bírósági illetéket és a perköltséget a vesztes fél állja.

Olvasóink írták

 • 15. Köszörűs 2011. június 29. 19:36
  „Ímé!
  Az igazmondó FIDESZ esete a csornai Papp-al.”
 • 14. Jerry 2011. június 28. 08:06
  „kackac
  Gondolom te nemn régóta élsz CSornán, ezért elnézem tájékozatlanságodat.Az elkerülő már régi igénye Csornának.Nema 85-ös főuttal volt a gond, hanem a azzal., hogya 86-os főut ami mellesleg E65 jelzéssel Európai főútként a szlovák határtól megyaz osztrák határig,ezért nagy kamion forgalmat bonyolít le.A baj az, hogya két főút Csornán találkozik,és az együttes forgalmuk zúdúl a városra.A megoldás tehát a két főút együttes elterelése lett volna.Annál is inkább, mivel a tervezett ipari park a vasút miatt nem volt megközelithető, ugyanis a két átjáró, a 86-os és a József Attila úti is a rendező részen van.A MOFÉM dolgozói mesélhetnének arról,milyen kocsisorok álltak a sorompónál egy egy rendezés miatt.Szinte képtelenség volt emiatt időben beérni a gyárba.A területen a felüljáró vagy aluljáró megépítése nem megoldható, csak az elkerülő út jelentett volna megoldást. Szóval ne keverd a dolgokat, maradjunk csak a tényeknél.De hát mint tudjukj, a tények épen azok,amiket a fidesz figyelmen kivűl hagy.Hát köszönet érte, azóta Csorna belvárosa kamiontalákozók szintere, a sajtó meg a város peres ügyeivel van tele.”
 • 13. Eva- 2011. június 28. 07:17
  „6-hoz

  nem ellentmondás az, amit írtál.
  de mindegy is--emiatt van egy Völgyhidunk is!
  (igaz ott meg belvízi probléma nincs! :)”
 • 12. looser2 2011. június 28. 05:14
  „Végre győzőtt az igazság.”
 • 11. molten13 2011. június 27. 22:55
  „Áder (mosolygós) János <moderálva>. Országgyűlési elnökként arra nem vette a fáradtságot, hogy segítsen az őt megválasztó csornaiaknak. Ennek ellenére többször is ő lett a város (vicc, ez akkor is csak falu) képviselője. Megérdemlik a csornaiak a sorsukat.”
 • 10. sorok_közt 2011. június 27. 20:36
  „meg a kackaccal...”
 • 9. kackac 2011. június 27. 20:03
  „Papjózsi hazudik.
  Ez egyértelmű tényállítás, nem csak véleményezés.
  A bizonyítékot az értő olvasó megtalálja a cikkben.
  Jerry is hadovál.
  2005-ig a csornai elkerülőt a 85-ös forgalma indokolta.
  Az Eu csatlakozás után hamarosan megsokszorozódott a 86-os forgalma, lásd "kamioncsordák".
  Ez teljesen más helyzetet teremtett, a 85-ös ehhez képest sétálóutca.
  A más helyzet más megoldást kívánt volna!
  De sokan még most is keverik a xart a fazonnal.
  kackac”
 • 8. fityesz 2011. június 27. 16:18
  „Mocskos mind a szekfűs,mind a narancsos banda.Jó lenne,ha már elhúznának Panamába.”
 • 7. Jerry 2011. június 27. 16:18
  „Andor 47,a tények makacs dolgok.Az pedig tény, hogya fidesz uralta csornai önkormányzat vétózta meg a szoci kormány alatt elfogadott terveket az elkerülő útról.Ezeka tervek egyébként még a rendszerváltás előtt készültek, csak akkor nem volt pénz a megvalósításra, ugyanis az uralkodó kormányoknak fontosabbak voltak a politkiai gondjaik,mint egy kisváros gondja.ég meggyesi d akárhányas is megígérte személyesen, hogy támogatja a csornai elkerülő utat, mivel a kisváros főútja az oszág harmadik legforgalmasabb helye volt, BP belvárosát is bele értve.Aztán a poltikiai fordulás után a városi fidesz önkormányzat lesöpörte az asztalróla régi terveket, amikdélról kerülték meg a várost, és újat csináltatott,amik északról kerülik meg a várost.Ezeke atrvek teljelsen célszerütlen, szakszerütlen útvomnalat jelöltek ki,de elgalább fidezs érdekeltségü telkekekn mentek át.Azonabna pénz az útépítésre már megvolt, és el kellett kezdeni az építkezést, mert különben az EU vissza kérte volna.Ezért gyors tervek alapján Enesére terveztek egy elkerülő utat, északról a falu körül,ahol nincs vasút csak pusztaság,igy gyorsan lehetett terveket és utat épiteni, és elkölteni az eus pénzt.Az ensei elkerülő egy későbbi része lett volna a programnak,de így elkőre kelett hozni,ésa csornai elkerülőt kellett későbbre halasztani.A dologbana vicces az., hogy mivel nem vot pénzea városnak az új tervekre, végül is a régi, szoci terv valósul meg, igaz, már fidesz kormányzás alatt./Már ha a fidesz megéri az út elkészültét/Hát ezeka tények.Csorna városa hálás fideszes polgármesterének, képviselőjének, hogy még legalább 4 évig, vagy tovább élvezheti a városon átdübörgő kamionforgalmat.Köszönet érte. Azért meg külön hála helyi politkusainknak, hogya a helyi lapban naponta jelenekl meg hirek pereskedéseikről,vitáikról, rendőri eljárásokról.Amenyi energiát beleölnek egymás lejáratásába, csak a felét a város fejlesztésére forditanák, Csorna lehetne az új Las Vegas, Rio de Janeró,Monacó együttv éve, de lehet, hogy még Kapuvárt is lehagyanánk, vagy talán még Jánossomorját is fejlődésben.”
 • 6. embertelen 2011. június 27. 16:11
  „Vagy Papp József nem érti, vagy én. Én az előbbit látom igaz állításnak. Ahogy írva van, a "bíróság egyértelműen kimondta, hogy igazat állítottam" (mármint Papp József) tényállás nem igaz! A bíróság azt mondta ki, hogy Papp József korábbi "véleménye egyértelmű tényállításnak nem tekinthető, az alperes ezzel a kijelentéssel a felpereseknek a beruházással kapcsolatosan tanúsított magatartását értékeli, véleményezi." Egy vélemény soha nem jelenti azt, hogy igaz is! Papp József egyszerűen csak gátlástalanul csúsztat. Mindettől függetlenül az én véleményem is az, hogy a fidesz mindent megtett azért, hogy az elkerülőút ne valósuljon meg időben. Ezt a hülye is láthatja!”
 • 5. andor47 2011. június 27. 13:33
  „"Az ítéletében a bíróság egyértelműen kimondta, hogy igazat állítottam". PAPP JÓZSEF SZOKÁS SZERINT CSÚSZTAT ! A másodfokú bíróság NEM azt mondta ki, hogy "igaza volt", hanem azt, hogy Papp Jószef kifogásolt állítása egyértelmű tényállításnak nem tekinthető, ezzel a kijelentéssel a felpereseknek a beruházással kapcsolatosan tanúsított magatartását értékeli.”
 • 4. háté 2011. június 27. 13:26
  „A komcsi leverte a fityeszt Sz.I.-től!

  Szar dolog egy friss ítéletet, megmagyarázni!- a fityesz és álláshalmozó vezírei, nem ismernek más igazságot, mint az övék, és csak az a jó, amit ezek akarnak.”
 • 3. Joebacsi70 2011. június 27. 13:23
  „A kérdés most az, ki tudja majd számonkérni utólag a jól kifundált FIDESZ panamát, ami a szoci panamát követte.”
 • 2. aztapaszta 2011. június 27. 13:20
  „A lényeg, hogy még mindig nincs elkerülő és egy darabig nem is lesz....”
 • 1. Muki81 2011. június 27. 12:34
  „Papp Józsinak nyilvánvalóan igaza van, a Fidesz és Turi is akadályozta a csornai elkerülő út megépítését, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ezzel a céljuk az volt hogy megakadályozzák az előre jól kifundált szocialista panamát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc járat közlekedik Csornáról Győrbe

"Reggel a zsúfolt buszra már nem engednek fel, a következőre meg azért nem, mert nemcsak Győrig… Tovább olvasom