Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Papp Imre: „Döntéseim ma is vállalhatók”

Döntéseim, intézkedéseim ma is vállalhatók – nyilatkozta a Kisalföldnek Papp Imre, Csorna korábbi alpolgármestere.
Papp Imre négy évig látta el az alpolgármesteri teendőket Csornán. Az őszi helyhatósági választáson azonban a helybeliek a változásra szavaztak, így Papp Imrének is búcsúznia kellett posztjától.
– Jó érzéssel gondolok az elmúlt négy évre, bár kezdetben idegen volt számomra a feladat. Köszönet illeti a városháza dolgozóit, amiért mindvégig segítették munkámat – kezdte Papp Imre. – Időközben sokat tanultam, rengeteg információt szereztem, új ismeretségeket kötöttem és ez meghatározó élmény volt. Természetesen tettem a dolgomat, elvégeztem a rám háruló feladatokat. Ugyanakkor nem állítom, hogy nem lehetett volna esetleg hatékonyabban tevékenykedni. Azonban meggyőződésem, hogy döntéseim, intézkedéseim ma is vállalhatók.

Az elkerülőn is múlik

– A két nagy feladat az ipari park megtöltése élettel – ahogy korábban ön fogalmazott –, a termálberuházás viszont nem valósult meg.
– Ipari parkunk van, ám az, hogy mekkora az érdeklődés iránta, lehet kritika tárgya. De tudomásul kell venni, hogy az ipartelepítés dömpingje, ami a rendszerváltás után tapasztalható volt, lecsengett. Emellett a városban uralkodó közlekedési állapotok is hátrányosan befolyásolják az ipartelepítést. Ha megépül az elkerülőút és a várost könnyebben lehet megközelíteni, a befektetői érdeklődés megélénkülhet. A termálfejlesztéssel kapcsolatban több elképzelés is született, sajnos a konkrét megvalósítás várat magára. Először a régi fürdő területén vetődött fel a fejlesztés gondolata, aztán a Vilmos park következett, s most újra a régi helyszín került előtérbe. Remélem, előbb-utóbb sikerül megfelelő megoldást találni.

Önszántából lépett

– Az is változás, hogy már nem ön az MSZP rábaközi szervezeteinek elnöke. Állítólag nem önszántából vált meg ettől a poszttól.
– Ez nem igaz. Önszántamból döntöttem így, s az ok nagyon egyszerű: megváltozott körülöttem a miliő. Eddig a város közéletének aktív résztvevője voltam, az ezzel kapcsolatos valamennyi információ naprakészen rendelkezésemre állt. Első kézből jutottam hozzá olyan értesülésekhez, amelyek a pártelnöki szerep betöltéséhez fontosak voltak. Jelenleg kevésbé hatékony közéleti szereplőként, kevesebb információ birtokában magam kértem, hogy a pártelnöki feladatot a jövőben lássa el más, és ezt a kérést a tagság elfogadta.

„ Mintha szabadságon lennék..."

– Az önkormányzati munkától teljesen nem szakadt el, szocialista színekben tagja a képviselő-testületnek. Ez a munka azonban korántsem igényel annyi elfoglaltságot, mint a korábbi feladat. Mit kezd a maradék idejével?
– Mindig találok tennivalót, amivel elfoglalom magam. Egyelőre úgy érzem, mintha szabadságon lennék, még nem álltam át teljesen az új életformára. Elsősorban nyugdíjas vagyok, másodsorban pedig a vállalkozásomban fogok dolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oktatástörténeti gyűjtőpályázat

V. Szalontay Judit hozzátette: a pályázatot magánszemélyek és intézmények részére is három… Tovább olvasom