Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Papírbolt nyílik az iskolában

Befejezéséhez közeledik a bolt kialakítása, amit a tanulók működtetnek tanáraik segítségével egy csornai iskolában.

A diákvállalkozás a Papirusz Kft. nevet kapta, és papír, írószer forgalmazásával, valamint egyebek mellett fénymásolással, nyomtatással, fényképezőgépek bérbeadásával, névjegykártyák, képeslapok árusításával foglalkozik. A diákok nagyon örülnek a pályázat sikerének.

– Tavaly márciusban egy felhívást találtam az interneten, amit az egyik bank Fáy András-alapítványa tett közzé, s amelyben középiskolás tanulók részére hirdettek pályázatot „Légy takarékos és kreatív, hogy a jövőd biztos alapokon álljon" címmel – kezdte a tanárnő. – A pályázók feladata eredeti, hosszú távon értéket hordozó, megfelelő gazdálkodási modellen alapuló, folyamatosan fenntartható projektötletek létrehozása, kidolgozása volt a kuratórium által megjelölt összeg, legfeljebb 5 millió forint lehető legötletesebb felhasználásával.

– A pályázatot az akkori 11. b osztálynak ajánlottam fel. A diákok nagy örömmel fogadták az ajánlatot, hisz ezáltal kiteljesedhetett a kreativitásuk – mondta el Márton Lívia szaktanár. Hozzátette: legalább húsz ötlet szerepelt a listán, s a tanulók a tanszerbolt megvalósítására dolgozták ki a pályázatot, teljesen önállóan és mint kiderült, sikeresen.
Az eredményhirdetést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban tartották, ahová a csornai csapatot is meghívták, melynek tagjai ott tudták meg, hogy övék az egyik nyertes pályázat. A díjátadás alkalmából Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, egyben a Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette: úgy döntött, hogy egy, Európában ez idáig egyedi kísérletbe fog, nevezetesen a pályázatban megjelölt virtuális 5–5 millió forintot a valóságban a pénzintézet a két nyertes pályázó rendelkezésére bocsátja.

Jelenleg befejezéséhez közeledik a bolt kialakítása, amit a tanulók működtetnek tanáraik segítségével. A diákvállalkozás a Papirusz Kft. nevet kapta, és papír, írószer forgalmazásával, valamint egyebek mellett fénymásolással, nyomtatással, fényképezőgépek bérbeadásával, névjegykártyák, képeslapok árusításával foglalkozik.
A Kisalföld megkérdezett két diákot is, hogy mi a véleményük a kezdeményezésről.

Turi Brigitta: – Örültünk a pályázat sikerének, hisz valóban bizonyíthattuk a kreativitásunkat. Amikor pedig megtudtuk, hogy elsők lettünk, annyira meghatódtam, hogy majdnem elsírtam magam.

Erdős Tünde: – Az osztálytársaink büszkék voltak ránk, amikor megtudták, hogy elsők lettünk, de azért akadtak irigyek is. Reméljük, sikeres lesz a vállalkozás.

A pályázaton Márton Lívia irányításával Kárpáti Bettina, Visy Andrea, Horváth Melinda, Bella Eszter, Erdős Tünde, Varga Ramóna, Turi Brigitta, Schmidt Adrienn és Samu Violetta vett részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók mentettek a viharos szélben

Vasárnap nem sokkal hét óra után a 85-ös főúton egy benzinkútnál egy Suzuki csúszott az árokba, a mentők egy könnyű sérültet szállítottak kórházba. Délután három órakor a vitnyédi gazdaáruháznál a nagy szél fóliákat fújt az útra, a tűzoltók a tulajdonos segítségével távolították el a forgalmi akadályt. Még ugyanebben az órában Fertőszentmiklóson, a petőházi útkereszteződésben a közúti lámpákat tépte le az erős szél, szintén az úttestet kellett megtisztítani Tovább olvasom