Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Pántlikás táncosok a csornai lányok

Országos fesztiválon szerepelt a csornai alapfokú néptánciskola két növendéke.
A „Pántlikás táncos" címet érdemelte ki a Gyermek Néptáncosok Szólótánc Fesztiválján két csornai diáklány. Az alapfokú néptánciskola növendékei, Pintér Eszter és Visy Anna Szarvason szerepeltek kiválóan.
Lengyel Ágnes, az intézmény táncpedagógusa a Kisalföldnek elmondta: a fesztivált tizedik alkalommal rendezték meg, két éve tanulmányi versenyként is elismerik.

A szarvasi döntőt két forduló előzte meg, kötelező feladatként dél-alföldi táncokat, szabadon választottként gagybátori táncokat mutattak be a csornai lányok. A fesztiválnak százharminc résztvevője mutatkozott be hetven művészeti iskolából. Pintér Eszter és Visy Anna korcsoportjában összesen négyen kapták meg a megtisztelő, táncoskörökben rangot jelentő elismerést.

A rábaközi lányok kilenc esztendeje táncolnak, a Rákóczi-iskola tanulói.
A fesztivált 1989-ben rendezték meg először, akkor a szintén csornai Lengyel Szabolcsot és Lengyel Melindát díjazták.
Eszter és Anna jutalma az alapfokú néptánciskolától egy szerbia-montenegrói utazás. A Pántlika néptáncegyüttes ugyanis a budvai turistaszezon-záró fesztiválra kapott meghívást, ahova ma indul a csoport. A négynapos látogatáson a középiskolás korosztály vesz részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaközben irtják a parlagfüvet

Vásárosfaluban eddig nem kellett parlagfű miatt intézkednie a helyi jegyzőnek. Edvén néhány figyelmeztetésre volt szükség, Dénesfán viszont már büntettek, kétszer. Beledben elegendő volt a figyelmeztetés, ahogy Csornán is. A védekezést belterületen elmulasztók akár 750 ezer forintra is bírságolhatók. Tovább olvasom