Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Pályáznak és beruházásokat terveznek a kis faluban

A községháza kerítését újíttatja fel a cakóházai önkormányzat.

LEADER-pályázaton nyertek támogatást a fejlesztéshez, melynek keretén belül az udvaron 175 négyzetméternyi térkövet is leraktak.
Csepi Éva polgármester elmondta: 3,7 millió forintba kerül a beruházás. „Egy nagyon régi, nem az épülethez illő kerítést bontottunk el. Az újjal teljesen más képet mutat a községháza. A munkálatok folyamatban vannak, bízom benne, hogy iparosaink napokon belül befejezik. A térkövezés már elkészült, a községháza udvarát szépíti" – jegyezte meg a községvezető.

Hozzátette: mivel utófinanszírozású pályázatról van szó, az önkormányzat előlegezte meg a költségeket. Az elszámolás után, amikor majd a pénzt visszakapják, gondolkodhatnak el az újabb beruházásokon. Abban biztos a polgármester, hogy az újabb pályázatot önrészként használják majd fel. Tennivaló ugyanis az alig hatvanlakosú faluban is akad.

Cakóházán a községházánál építettek új kerítést pályázati támogatásból
Cakóházán a községházánál építettek új kerítést pályázati támogatásból

– Lenne helye a pénznek, hiszen igyekszünk mindig előrelépni. A legnagyobb tervünk továbbra is az egykori iskola közösségi házzá alakítása. A tetőt már rendbe tettük, a nyílászárókat cseréltük. A belső javítások, illetve a tatarozás van hátra. Bízom benne, hogy ehhez is sikerül forrást szerezni. Az épület így alkalmas lesz akár ifjúsági klub kialakítására, akár a különböző rendezvények megtartására – fejtette ki a Kisalföldnek Csepi Éva polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktívak a tűzoltók

Folytatják szertáruk felújítását a helyi önkéntes tűzoltók. Tovább olvasom