Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Pályáznak az iskola felújítására

Mihályi - A mihályi iskola fejlesztését is pályázatból képzelik el, ugyanitt hárommillióért vásároltak eszközöket Cirák csatlakozása után. A községben folyik a kastélybelső renoválása.
– Azzal az önbizalmat adó ténnyel vágtunk neki az évnek, hogy ismét nem csökkent a lakosságszámunk – jelentette ki Pap Lajosné. Mihályi polgármestere szerint ez annak tudható be, hogy napközi otthonos óvodát és nyolcosztályos iskolát működtetnek a településen.

– Úgy gondolom, amikor a letelepülő fiatalok lakóhelyet, otthont választanak, döntő szempont náluk, van-e ott óvoda és iskola – tette hozzá a polgármester. Mihályiban többen vásároltak ilyen szempont szerint lakóházat az elmúlt évben is.

Dőry-kastély: Belső felújítást végeznek az ásatások után.
Dőry-kastély: Belső felújítást végeznek az ásatások után.

Oktatási társulásuk – Cirák csatlakozásával – bővült az év során. (A Vocational Academy ciráki ténykedése máig tisztázatlan, vélhetően kifizetetlen bérek és számlák maradtak utánuk – a szerző.) A mihályi iskola személyi és tárgyi feltételei adottak voltak a cirákiak fogadására, tantermeik bútorzatát németországi adományokkal egészítették ki. Az intézmények eszköztárát nemrég hárommillió forintért bővítették: jutott számítógépekre, projektorokra és többek közt interaktív táblákra is. Pap Lajosné azonban hangsúlyozta, a közoktatási pályázaton egyelőre nem nyertek. Ennek kedvező elbírálása esetén a pénzből az iskola épületeit újítanák fel. Elkezdték viszont a sportöltöző bővítését. Avatását május 1-jén sportnap keretében tervezik. A felújítási munkák két és fél millió forint támogatásból és ugyanennyi önkormányzati forrásból, valamint több mint kétmilliós társadalmi munkából valósultak meg, amihez a helybéliek közel félmilliós tárgyadományokat is adtak.

Pap Lajosné polgármester
Pap Lajosné polgármester

A település fejlesztései közt meg kell említeni a vendéglő körüli, Hunyadi utcai rekonstrukciót, melyet felerészben pályázati forrásokból biztosítottak. Az orvosi rendelőnél uniós pályázatból elvégezték az akadálymentesítést, valamint a belső rész felújítását.

Kastélyfalu

A mihályi polgármester elmondta, a helybéli Dőry-kastély belső renoválása már folyik. Reményeik szerint a falusi turizmus egyik sarokpontja lesz elkészülte után.


Olvasóink írták

  • 1. zsiraine 2009. január 31. 19:50
    „Sok erőt kívánok mindezekhez a polgármester asszonynak, s aképviselőknek is!

    Példaértékű ez a tenniakarás a közösség javára. Sokan példát vehetnének róluk a szomszédos településeken is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak

Csorna - Kerékpárost ütöttek el hétfő reggel nyolc óra körül a 85-ös főúton. Tovább olvasom