Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Pályázatokkal a válság hatásai ellen

Rábaköz - A rábaközi Leader-csoport hétfői tájékoztatóján elhangzott, a válság regionális hatásait pályázatok kiírásával és azok feltételeinek javításával próbálja kezelni. A turizmus és a környezetvédelem a kiemelt ágazatok.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a munkaügyesek, az adóhatóság, a környékbeli takarékszövetkezetek, a vállalkozásfejlesztési alapítvány és a munkaügyi központ szakemberei tartottak tájékoztatót hétfőn Csornán. A fórumon a gazdasági és pénzügyi válság rábaközi hatásainak csökkentéséről volt szó.

Hutflesz Mihály, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökhelyettese hangsúlyozta: a krízis hatásainak kivédésén túl még egy nagy előnye van a rábaközi együttműködésnek, az, hogy a térség mielőbb felzárkózzon a megye más, fejlettebb régióihoz. Az együttműködés szükségességét hangoztatta Horváth Árpád Mihály, a vidékfejlesztési egyesület munkacsoportjának vezetője is.

Polgár András, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa a kis-és középvállalkozói réteg lehetőségeiről elmondta, e két réteget célozták meg legújabb pályázataikkal, melyek feltételeitis a válság minél gyorsabb kezeléséhez igazították. Hét év alatt több mint száznegyvenmilliárd forintot osztanak ki, jobbára két kiemelt területre: a hátrányosabb helyzetű önkormányzatoknak és a turizmus fejlesztésére. A pénz tizenhét százaléka fordítható gazdaságfejlesztésre és huszonhárom százaléka a turizmusra.

A nyugat-dunántúli régióban több mint hatszáz település számít e forrásokra. Javítottak a pályázatok feltételein, többek közt nagyobb az előleg mértéke (gazdaságfejlesztés és turizmus esetében negyven százalék), valamint bevezették a késedelmi kamatot is.

Az önkormányzatok a kerékpárutak fejlesztésére és akadálymentesítésre pályázhatnak, valamint a szennyvízkezelés is előtérbe került.

Ez utóbbi felső határát felemelték ötszázmillió forintra. Az előadás további szakaszában a kis- és középvállalkozások által felvehető kedvezményes hitelekről beszéltek a takarékszövetkezetek képviselői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi hat órában, kilencven napig

Csorna - A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén elfogadta a település közfoglalkoztatási… Tovább olvasom