Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Pályázatok nélkül is fejlesztenek

Babót - Több mint tizenhatmillió forintból fejlesztett idén a babóti önkormányzat. Pályázati támogatások nélkül, saját erőre támaszkodva csinosítják a falut.

Urnaházuk egyedülálló kivitelű.

– Idén valamivel több mint tizenhatmillió forintot szántunk a település fejlesztésére – mondta el Molnár János babóti polgármester. A Kapuvár környéki kistelepülés vezetője örömmel újságolta, a falu szépítését, pályázati támogatások nélkül, saját erejükre támaszkodva valósították meg, és terveiket jövőre is folytatni szeretnék. – Terveinkben természetesen figyelembe kell vennünk az idei zárást és a jövő évi költségvetést is, ám a felújításokat mindenképpen folytatjuk – tette hozzá a polgármester.

Egyik leglátványosabb átalakítás a sportöltözőnél készült, ahol a munkák több mint hárommilliós költségét szintén saját forrásokból fedezték és a felújított épület átadását az úgynevezett Tordosa-kupára (április 29.) idő-
zítették. – Utóbbi munkára már öt éve pályázunk, de idáig sikertelenül, ezért döntött a testület a saját források felhasználásáról – tette hozzá Molnár János.

Molnár János: Már a helyiek sem urnafalnak nevezik a létesítményt.
Molnár János: Már a helyiek sem urnafalnak nevezik a létesítményt.

Saját erőből három utcát javítottak fel. Egyelőre a portalanítást fejezték be, jövőre aszfaltréteg is készülne. A költségek itt meghaladták a 8,1 millió forintot. Az utcák mellett járdafejlesztésbe is fogtak: az Ordód utca egy szakasza, valamint a Rákóczi utca és Huszár kanyar közötti szakasz készült el legutóbb. Járdákra 6,2 milliót költött a település.

Az egyik leglátványosabb fejlesztés a helyi temetőben valósult meg, ahol a ravatalozó előtetején kívül új urnaházat építtetett a helyi önkormányzat.
Az urnafal kifejezést már a helybéliek sem használják a ˝társasház˝ kinézetű létesítményre. A nemrég elkészült urnafal közel kétmilliójába került a babóti költségvetésnek. Jövőre várhatóan a környezetét is felújítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Településőrök járőröztek, mégis betörtek a raktárba

Tolvajok jártak Markotabödögén a községi raktárban. Parkgondozó eszközöket loptak el, mintegy 700… Tovább olvasom