Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Pályázati támogatásból újíttatnák fel az intézményeket

Csorna - 547 millió forintos terv készült a Széchenyi-iskola és a Szent István téri óvoda felújítására. Ebből tíz százalékot állna az önkormányzat, a többit pályázati támogatásból remélik.

Pályázati támogatással szeretné felújítani a Széchenyi-iskolát és a Szent István téri Bóbita Óvodát a csornai önkormányzat. A projekt 547 millió forintos, amihez 10 százalék önerőt kell felmutatni. A nyugat-dunántúli regionális operatív program pályázatától várnak támogatást.

Berzlánovichné Nagy Eszter, a polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: sikeres pályázat esetén az iskolára 508 millió, az óvodára 39 millió forintot szán a városvezetés.

A terv és a jelen: A Széchenyi-iskola új épülete sátortetőt kapna az elképzelések szerint. A kis felvételen az látható, hogyan néz ki az intézmény most.


– 2004-ben kezdte el az önkormányzat a Széchenyi-iskola felújítását – tájékoztatott az osztályvezető. – Folyamatosan kerestük a pályázati forrásokat, hogy a rekonstrukció mielőbb befejeződjön. 2006-ban az alsó tagozat épületének részleges felújítása történt meg. A regionális operatív program keretében a közoktatási infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztésre kiírt pályázat kétfordulós. A szükséges dokumentumokat már benyújtottuk, mintegy két hónapon belül eldől, hogy támogatásra méltónak találják-e igényünket. Ha igen, következik a második forduló.

Amennyiben ott is eredményes lesz a város, akkor a közbeszerzési eljárások lezárása után várhatóan jövő tavasszal kezdődhetnek meg a kivitelezési munkák.

A pályázatban azt vállaltuk, hogy 2010 végéig befejezzük a beruházást.
Berzlánovichné Nagy Eszter elmondta: a Széchenyi-iskola épületegyütteséből az alsó tagozatos és a középső épületrész teljesen megújulhat a támogatással kívül-belül. A Szent István téri parkra néző épületrész tetőzetét és külső homlokzatát újítanák fel. Természetesen az egész iskolában megoldanák a teljes akadálymentesítést. Az alsó tagozat udvarát is rendbe tennék, játékokat szereznének be, illetve az épület előtt akadálymentes parkolókat alakítanának ki. A felső tagozat sportudvarát szintén felújítanák. Új burkolatot kapna a terület, és itt eszközbeszerzést terveztek.

A Szent István téri óvodában a nyílászárók cseréje, a vizesblokkok felújítása, tornaszoba kialakítása, az akadálymentesítés valósulna meg. Korszerűsítenék a tálalókonyhát és berendezését, valamint a játszóudvaron új játékokat telepítenének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőkamerával a határban

Kapuvár–Hanság - A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai és a kapuvári rendőrök éjszakai… Tovább olvasom