Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Pályázati segítséggel fejlődik Bősárkány

Elkészült Bősárkányban a buszforduló, a műfüves pálya és a ravatalozó.
Közel kétszázmillió forintos fejlesztési forrást szerzett ebben az évben pályázaton a bősárkányi önkormányzat. Komoly fejlesztések valósultak meg a községben. Régóta tervezték például egy buszforduló megépítését, ami el is készült a közelmúltban 25,5 millió forintból.

Szalay Imre polgármester elmondta: jelentős beruházás a faluban a műfüves pálya, amely a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával valósulhatott meg. A létesítmény műszaki átadása megtörtént, a sportolni vágyók várhatóan még ősszel birtokba vehetik.

A művelődési ház rekonstrukciója is megkezdődött Bősárkányban. 25 millió forintot nyert az önkormányzat pályázaton, amihez 7 millió forintos önerőt biztosítanak.

Várva várt beruházás

25,5 millió forintból nemrég épült meg a buszforduló a településen.

Az épületben komplett belső felújítást végeznek el, kicserélik a nyílászárókat, a padlózatot, a színházterem padjait, a kárpitozást és tatarozzák a külső homlokzatot is.

Szalay Imre megjegyezte: a költségvetésbe nem fért bele – noha nagy szükség lenne rá – a tető cseréje. Ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy forrást keresnek erre a munkára is. A mostani rekonstrukció után ezzel folytatják.

A művelődési ház felújítására 25 millió forintot nyert a bősárkányi önkormányzat.
A művelődési ház felújítására 25 millió forintot nyert a bősárkányi önkormányzat.


– Önerős beruházásunk volt ebben az évben a ravatalozó átalakítása – folytatta Szalay Imre. – A régi elavult, nem felelt meg az igényeknek. Ezért döntöttünk az átépítés mellett. Mivel gyakorlatilag megfordítottuk az épületet, most már a főút forgalma sem zavarja a temetői szertartásokat. Közel huszonnégymillió forintba került az átalakítás. A sírkertben még az urnafal környezetének rendezése van hátra.

Bősárkány legnagyobb fejlesztése a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése lesz. Az önkormányzat pályázaton nyert támogatást hozzá, és mivel a csornai szennyvíztisztítóhoz csatlakozik a hálózat, a telep korszerűsítése is része a projektnek.

Nemrégiben kiírták a közbeszerzési eljárást a gyakorlati munkára, ami eredménytelen lett. Most két részre bontották a beruházást és külön keresik a csatorna kiépítésének, illetve a tisztítótelep felújításának kivitelezőjét.

Szalay Imre elmondta: november 6-án zárul le az eljárás, akkor hirdetnek kivitelezőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beledi polgármesterjelöltek: A kertész és jutalma

Újraválasztása esetén a fideszes Tompáné Balogh Mária hárommilliárdnyi uniós forrást hozna a városba. Tovább olvasom