Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Pályázati pénzekből megújul Beled

A beledi önkormányzat idén minden beadott pályázatával nyert. Több mint hétmillió forintból két utcát újítanak fel.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz idén beadott pályázatukkal több mint három és fél millió forintot nyertek a belediek. Az ötvenszázaléknyi önrésszel kiírt pályázatot útfelújításra hirdették meg. A belediek a pénzből a Hunyadi és Hársfa utcát újítják fel.
Tompáné Balogh Mária polgármester a Kisalföldnek elmondta: az utcák burkolatát javítják majd ki a pénzből felületzárással, valamint a padkát hozzák rendbe.

A munkák a pályázati pénzből és ugyanennyi önkormányzati hozzájárulásból készülnek el. A kivitelezést szeptemberben kezdik.
A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy bár lenne még felújítandó utca, de a település tizenhárom kilométernyi úthálózatát egyszerre – anyagi okok miatt – nem tudják rendbe tenni. Hozzátette: évente egy-egy utca így is sorra kerül, pedig egyes utcák rekonstrukciója több mint tízmillió forintba is kerülhet. Ezek későbbi javítását is csak pályázati forrásokból tudja elképzelni az önkormányzat.

Szintén pályázati pénzből szerzik be a Beled központú oktatási mikrotérség új iskolabuszát, melyre tízmillió forintot nyertek.
Szeptembertől már az új iskolabusszal utaztatják az edvei, dénesfai és vásárosfalui gyerekeket Beledre.

Tompáné Balogh Mária elmondta: idén minden beadott pályázatukat megnyerték, így az orvosi rendelő már elkezdett rekonstrukciója is folytatódhat, és a település mezőgazdasági útjait is kijavíthatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egész család besegített

A bogyoszlói Szabó József, Jóska bácsi nyolcvannyolc éves, harminc éve, hogy nyugdíjba ment. Tovább olvasom