Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Pályázati pénzből szépül Veszkény

A veszkényi önkormányzat a Környezetvédelmi Minisztériumtól pályázaton nyert 3,6 millió forintból szépíti a falu közterületeit. Az egykori polgármesteri hivatal helyén például szökőkút is lesz.
Pályázaton nyert pénzből szépíti a falut a veszkényi önkormányzat. Rendbe tették például a „Felső-gödröt", közterületi szemetesedényeket vásároltak, és tavasszal padokat helyeznek ki a zöldterületekre. A régi, lebontott polgármesteri hivatal helyére szökőkutat terveztek a falu vezetői.

Annak idején a veszkényi önkormányzat a megyei területfejlesztési tanács pályázatán nyert pénzből új polgármesteri hivatalt alakíttatott ki az óvoda tetőterében. Így a régi, komfort nélküli, öreg épület a falu közepén feleslegessé vált, ezért a falu vezetői a lebontás mellett döntöttek. Éppen ebben az időben érkezett a jó hír a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumból, hogy a település által benyújtott pályázaton a tárca 3,6 millió forintot ítélt meg Veszkénynek. Ezt a pénzt a falu szépítésére, a közterületek rendezésére fordíthatják.

A község északi részén található, úgynevezett „Felső-gödörben" például ivókutat helyeztek el lánckorláttal és padokkal, virágtartókkal szépítették a környezetet. Vásároltak hulladékgyűjtő edényeket is, harminc darabot, illetve díszkivilágítással látták el a Millenniumi emlékművet, valamint a Hősök emlékművét.

Tavasztól működik

A leglátványosabb beruházás mindenképpen a régi polgármesteri hivatal helyére építendő szökőkút lesz Veszkényben. A tervek készen vannak, a tereprendezés folyamatban, így várhatóan tavasszal működésbe léphet a szerkezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A német termelők jobban összefognak, mint a hazaiak

Az eredményes gazdálkodás titka az összefogásban rejlik. Ezt állapították meg rábaközi… Tovább olvasom