Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Pályázati pénz kellene a gyorsabb városfejlesztésre

Kapuvár - Ötszázmillió forint pályázatot „álmodott" Kapuvár a belváros, a gartai és a házhelyi alközpont rekonstrukciójára. A művelődési központ, a piac, az önkormányzat épülete, a gartai templom közvetlen környezete, valamint a házhelyi orvosi rendelő környékének átalakítása kerül a tervekbe.
Kóczán Zoltán alpolgármester vezetésével a képviselő-testület több tagja is városbejáráson vett részt a minap. A cél az volt, hogy Kapuvár városfejlesztési terveinek elemeit a helyszínen ismerjék meg a képviselők.

– A városközpont rehabilitációjára, fejlesztésére pályázatot szeretnénk benyújtani, melynek keretei közt a Fő téri parkon kívül a Rábaközi Művelődési Központ, az önkormányzat épülete és a Szent Anna-templom felújítása szerepelne a Fő tér arculatának javításán túl – mondta Hámori György polgármester.

Hangsúlyozta, a művelődési központ rekonstrukciója évek óta húzódik, akárcsak az önkormányzaté, és a templom épületére is igencsak ráfér a javítás. A tervekben szó van a piactér fejlesztéséről is, hiszen a polgármester szerint is áldatlan és méltatlan állapotok közt kell a kereskedőknek dolgozniuk.

– Ez azért is lényeges, mert a pályázatnak tartalmaznia kell olyan terület rekonstrukcióját is, ahol vállalkozói tevékenység folyik - tette hozzá a polgármester. A városközponti fejlesztések másik iránya a Belső utca felé mutat, ahol újabb parkolók kialakítására és útjavításra kerülne sor. A trianoni emlékmű környékén is újabb parkolók kialakítása válik szükségessé, a buszmegálló áthelyezésével.

A költségekből az egyik környékbeli vállalkozó is kiveszi részét, említette Kóczán Zoltán alpolgármester. A város vezetői hangsúlyozták, a központ szépítésének egyik sürgős fejezete a park sarkán épített játszótér befejezése.

A tervtanulmányok elkészültek, a bejárás során a tervező is meggyőződik az átalakítások szükségességéről. Gartán ez elsősorban a Szent Katalin utca és a templom környékének rendbetételét jelenti, hiszen nem szeretnének a tavalyihoz hasonló „árvizet" átélni. A házhelyi alközpont rekonstrukciójánál az orvosi rendelő, az óvoda és a vendéglő környezetének szépítése szerepel a tervekben.

– A munkákra ötszázmillió forintos keretre lenne szükség, amire, ismerve anyagi helyzetünket, természetesen pályázati pénzt várunk – jelentette ki a polgármester. Az alpolgármester csak annyit tett hozzá, hogy sikertelen pályázat esetén is megkezdik a munkákat, többek közt elsősorban a gartai vízelvezetést, ám ebben az esetben nem nagy intenzitással, hiszen a helyi büdzsé csak apróbb lépéseket tesz lehetővé. Kapuvár vezetői azonban hangsúlyozták, közérdekű kötelezettségvállalás címén mind a lakosság, mind a helyi vállalkozók hozzájárulhatnak a költségekhez.

Olvasóink írták

 • 3. antistar 2008. február 19. 18:11
  „Kedves Kapuvári! Azért tehetik meg mert senki nem vonja őket felelősségre. Ugyanúgy megy minden mint régen, elmutyiznak mindent(munkát, pénzt), nemkell , hogy fájjon a fejük, bármit megtehetnek,miközben semmihez sem értenek.”
 • 2. Kapuvári 2008. február 19. 11:34
  „ugyanolyan tróger banda ez is,mint a másik oldalon állók!a tehetetlen vezérükkel (orbán) együtt, egy semmirevaló,igérgető társulat ez is!helyi szinten is megígérnek minden sz..t,aztán meg nulla a vége!”
 • 1. antistar 2008. február 18. 21:08
  „Szerintem a bicikliscentrumra költött százvalahánymillió forintot bekéne hajtani az agytrösztökön akik kitalálták ezt böszmeséget,és kapásból lenne valamennyi!
  Vagy talán nincs felelőse az ilyen pézherdálásnak?
  Messzebb megyek, lehet, hogy az elején el volt döntve, hogy nem fog menni és potom pénzért majd valaki ráteszi a kezét?!
  Kapuváriak,ébresztő!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnyelvű a templomi ének

Öntésmajor - Az Öntés Jövőjéért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint szervezetük felrázta a helyi… Tovább olvasom