Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Pályázatból fejlesztenének Cakóházán

Komoly beruházásokra készül a cakóházai önkormányzat. Négymillió forintból járdát építenének, illetve a csapadékvíz elvezetését szeretnék megoldani. Pályázati támogatásban bíznak.

Két benyújtott pályázatának elbírálására vár a cakóházai önkormányzat. Ha eredményesek lesznek, felújítják a községházát belülről és járdát építenek. Közben készülnek az augusztus végi falunapra, melyen az első elszármazott-találkozót is megrendezik.

Csepi Éva polgármester elmondta: a községháza külső rekonstrukciója az elmúlt években megtörtént. Most a belső következik, természetesen kizárólag pályázati forrásból. „Szeretnénk kifesteni a termeket, illetve a vizesblokkot felújítani. Úgy számoltuk, 600 ezer forint elegendő lenne a fejlesztésre. Komolyabb kiadást jelent a járdaépítés a buszmegállótól a kultúrházig. A régi balesetveszélyes, mindenképpen fel kellene szedni és új lapokat lerakni. Négymillió forintos költségvetéssel készültek el a tervek" – fogalmazott Csepi Éva.

A polgármester hozzátette: sürgető lenne a falu Fő utcáján a vízelvezetés megoldása. Esőzéskor ugyanis az egész úttestet elborítja a víz. Önerőből azonban erre sem képes az önkormányzat. Néhány évvel ezelőtt készült költségbecslés a kivitelezésre, akkor 3,5 millió forintot számoltak ki a szakemberek. Pályázatot egyelőre nem találtak a helyiek.

– Minden nagyon drága, egy ilyen kicsi falunak meg főleg az – mondta el tapasztalatait Csepi Éva. – Anyagi forrásunk kevés, de próbálunk olyan dolgokat is megvalósítani, melyek nem pénzigényesek, mégis sokat jelentenek Cakóházának. A közösségi rendezvényekre gondolok, melyekből számos van a községben. Augusztus végén lesz például a falunapunk, melyen most először megtartjuk az elszármazottak találkozóját is. Remélem, hogy sok földink fogadja el meghívásunkat, így az 57 lakos mellett legalább háromszor annyian haza is látogatnak. Nagyon várjuk őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem működik Csorna egyetlen artézi kútja

Műszaki hiba miatt nem működik néhány napja a csornai artézi kút. A GYSEV Zrt. – a cég… Tovább olvasom