Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Palotással és verbunkkal emlékeztek

A kapuváriak megkoszorúzták a ’48-as emlékművet, majd a művelődési házban verbunkkal és palotással kezdődött a megemlékezés.

Kapuvár országgyűlési képviselője szerint idén más az ünnep március
tizenötödikén. A kapuváriak megkoszorúzták a ’48-as emlékművet, majd a művelődési házban verbunkkal és palotással kezdődött a megemlékezés.

A pártok helyi képviselői, az önkormányzat és az intézmények vezetői tegnap délután megkoszorúzták a kapuvári ’48-as emlékművet.
A városháza mögötti parkból a Rábaközi Művelődési Házba vonult az ünneplő sokaság, ahol a Himnusz hangjaival kezdődött a városi megemlékezés. A Kapuvári Néptáncegyüttes a hagyományos verbunkkal köszöntötte a szépszámú nézősereget, majd Ivanics Ferenc országgyűlési
képviselő mondott beszédet. A forradalom és szabadságharc eszméjéről
szólva kijelentette: egy ünnep akkor ünnep, ha nemzetformáló
ereje van. A képviselő szerint az 1848–49-es forradalom és szabadságharc különbözik a nemzet más nagy eseményeitől, mert igazán európai hagyományokat folytatott. – Akkor megmutattuk, hogy tudunk elsők és legjobbak lenni, erre a tulajdonságára jelenleg is nagy szüksége lenne a magyarságnak - mondta Ivanics Ferenc. Ünnepi beszédében
hangsúlyozta: ’48-at a fiatalok tették naggyá, ennek a korosztálynak
a felelősségvállalására napjainkban is nagy szükség lenne. – Idén más
az ünnep – tette hozzá a képviselő, hiszen úgy véli, a márciusi
megemlékezések mindig akkor okoztak gondot a hatalomnak,
amikor olyan vezetése volt az országnak, melynek nem volt fontos
a magyar érdek. A Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola műsora a palotással kezdődött, majd megemlékeztek ’48 dicső napjairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két évtized elteltével valósult meg Kuglerék álma

Kugler László már nyolc-tíz évesen rendszeresen fölbukkant Csornán nagyapja, Kugler Gyula cukrászmqhelyében. Az apró „legény" nem alkalmatlankodni akart, egyszerqen érdekelte minden, ami ott történik. Az is igaz, hogy nem vetette meg az ott készülő finomságokat sem. Nemrég pedig egy régi vágya vált valóra.
Tovább olvasom