Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Páli készül a perecfesztiválra

Már csak egy hónap van hátra az első Rábaközi Perecfesztiválig, amit Páliban rendeznek meg.

Már csak egy hónap van hátra az első Rábaközi Perecfesztiválig, amit Páliban rendeznek meg. Javában zajlanak az előkészületek, közben pedig megalakult a település polgárőrsége is, amely várhatóan feladatot kap a rendezvényen.

Páliban javában készülnek az első alkalommal megrendezendő Rábaközi Perecfesztiválra, melynek időpontja június 17–18., szombat és vasárnap.
Póczik András polgármester érdeklődésünkre elmondta; a kétnapos rendezvény helyszíne a futballpálya lesz és mostanra összeállt a fesztivál sokrétű programja is. A területen standokat állítanak fel, ahol a népművészek és népi iparművészek mutatják be portékáikat.
Természetesen ott lesznek a pereckészítők is, és nem marad el a gasztronómiai bemutató sem. A szervezők kellemes időtöltést kínálnak a népzene és néptánc kedvelőinek. Az első napon a csornai, a szanyi és a szili néptáncegyüttes tagjai lépnek színpadra.

Vasárnap sütésre-főzésre is lehetőség lesz, emellett a bogyoszlói és a sobori táncosok szórakoztatják az egybegyűlteket. Délután öt órától a Győri Nemzeti Színház művészeinek műsora zárja az első perecfesztivált.
Azt is Póczik Andrástól tudjuk, hogy Páliban megalakult a polgárőrség.
– Az elmúlt időszakban sok besurranás, betörés, lopás  történt a faluban magánházak és középületek kárára egyaránt – mondta a település vezetője. – Ezért vetődött fel a gondolat, hogy alakítsunk polgárőrséget. Természetesen az önkormányzat partner volt az elképzelés megvalósításában, amit a lakosság is kedvezően fogadott.

Jelenleg huszonöt tagja van a szervezetnek. A szükséges felszerelést pályázati támogatással szeretnék beszerezni. A polgárőrök – akik éjszakánként járőrszolgálatot teljesítenek a községben – a felújított községházán kapnak egy helyiséget. A falubelieket értesítik, hogy kik azok, akik polgárőrként tevékenykednek.

Póczik András úgy vélte: remélhetőleg a perecfesztivál idejére meglesz a cégbírósági bejegyzés, így a polgárőrök már szolgálatba léphetnek a várhatóan sok érdeklődőt vonzó rendezvényen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeméttornyok a város határában

Kapuvár határában lassan állandósulnak az illegálisan lerakott szeméthegyek. A Szabadság utca vége és az úgynevezett „ÉDÁSZ- kapcsolóház” környéke az egyik „legnépszerűbb " lerakóhely. A városháza a következő években kiépítendő hulladékudvaroktól reméli a megoldást. Tovább olvasom