Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Páli–Zabar motoros-túraverseny GPS nélkül

Szombaton reggel startolt el Páliból a Páli–Zabar tájékozódási motoros-túraverseny. Hetvenhárom kétkerekű tette meg a közel ötszáz kilométeres távot.

Páli és Zabar, két új településnév a motorosversenyek sorában. A győri West Hungary Chopper motoros baráti társaság szervezte a tájékozódási túrát. Horváth Tamás főszervező elmondta: a Párizs–Dakar túrára ˝hajazva˝ döntöttek úgy, hogy a rábaközi és a Nógrád megyei községek között mérik össze tudásukat, motorjaikat.

A GPS használatát tiltották a túrán. Háromfős csapatok indultak útnak, olyan kijelölt ellenőrzési pontokat keresve, amelyeken bírók hitelesítették a motorosok útlevelét. Horváth Tamás megjegyezte, a cél elsősorban az, hogy a motoros barátok összejöjjenek és együtt legyenek.
A csapatról elmondta: Harley Davidson-tulajdonosok alkotják a klubot. A túrára viszont várták a más típusú járművel érkezőket is.

A rendezvény célja, hogy a motoros barátok találkozhassanak, együtt lehessenek.
A rendezvény célja, hogy a motoros barátok találkozhassanak, együtt lehessenek.

– A klubtagok számára rendszeresen szervezünk hasonló túrákat, a hétvégi Páli–Zabar viszont az első volt. A gazdasági válság nehezíti a mi hobbink gyakorlását is. Anyagi lehetőségeinktől tesszük függővé, hogy mikor és merre indulunk útnak. Néhány éve még hosszabb utakat is megtettünk, de most megelégszünk a rövidebb távokkal is. A hétvégi versenyen az időjárási körülmények nem voltak igazán kedvezőek, gyakran kapott el bennünket az eső, Esztergom környékén jéggel is küzdenünk kellett.

Ennek ellenére a távot és a feladatokat mindenki szerencsésen teljesítette.

A motorosok estére értek Zabarba.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2010. május 26. 19:01
  „Nem véletlen emelki a benzin árát, főleg az efféle pazarlások miatt!”
 • 2. kackac 2010. május 26. 17:53
  „Párizs - Dakar magyarra ferdítve?
  kackac”
 • 1. janika 2010. május 25. 11:47
  „Ez a Páli egyre híresebb lesz! A rosszvödröt megénekelték a csuhásokat fotoztők atemplomra sok pénz költöttek most meg mocorognak a motorosok! van köztük amelyiknek egész jó a "karossériája és a dudái"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 85-ösön - Corsa és Mercedes ütközött

A Corsa és a Mercedes Fertőendrédnél ütközött a főúton. Személyi sérülés nem történt. Fotókkal. Tovább olvasom