Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Pálffy helyett Pálfi a község élén

Vág önkormányzatának élén az október 3-i választás után mindössze egy f és egy y lett a változás. Pálffy polgármestert ugyanis Pálfi váltotta a székben.

Úgy tűnik, Pálfi Imre az új községvezető szellemiségében sem tér el elődjétől. Ugyanolyan ˝rendet˝ akar, mint amilyet a húsz éven át dolgozó Pálffy Attila kialakított.

– Elődöm szorosan fogta a falut, rend volt és nem herdálta el a rá bízott javakat – mondta el a Kisalföldnek Pálfi Imre. – Kevés ilyen település van a megyében, mint Vág. Arra gondolok, hogy lélekszámunk nem éri el a hatszázat, mégis van óvodánk, működik iskolánk és minden szolgáltatás megtalálható nálunk. Arra törekszem, hogy ez a jövőben is így legyen. Noha nagy teher, de igyekszünk megtartani intézményeinket, hiszen általa a falu megtartóereje is jelentős.

Pálfi Imre számára nem ismeretlen az önkormányzati munka, hiszen tizenhat évet dolgozott képviselőként, ebből négyet alpolgármesterként is. Ismeri tehát a gondokat, éppen ezért nem is ígérgetett a választóknak.

Vág új polgármestere kutatja a múltat is. Ő gondozza a község helytörténeti gyűjteményét.
Vág új polgármestere kutatja a múltat is. Ő gondozza a község helytörténeti gyűjteményét.

– Édesapám úgy tartotta, szegény ember az, aki ígérni sem tud. Én azonban nem küldtem ki szórólapokat, mert úgy gondoltam, amit eddig tettem a faluért, arról a helyiek tudnak. Még erőt is érzek magamban a további munkához. Írhattam volna persze programot járdafelújításról, temető-karbantartásról, tűzoltószertár-rekonstrukcióról és még sorolni is lehetne. Ám ezek mind olyan beruházások, melyeket régóta tervezünk, többre pályáztunk is, tehát nem új találmányok. A civil szervezetek támogatását, a közös munkába való bevonásukat viszont jobban szorgalmazni fogom. Szerencsére jól működnek, de én azt szeretném, ha nemcsak évente néhányszor használnánk ki segítségüket, hanem folyamatosan. Vágon tapasztalat, hogy a hívó szóra azonnal mozdulnak az emberek. Lehet rájuk számítani és ez öröm, amivel előre lehet lépni.

Az új polgármester hozzátette: anyagilag jól áll a település, nincsenek adósságaik. A jövő szempontjából azt is biztatónak tartja Pálfi Imre, hogy a négytagúra csökkent testületben mindössze egy új képviselő van, a többiek mind évek óta tagjai az elöljáróságnak.

– Talán ˝bűnünk˝ is volt a jó gazdálkodás az elmúlt években. Akárhányszor pályáztunk például a hátrányos helyzetű települések alapjára, sohasem nyertünk. Bízunk benne, hogy az új kormány jobban a vidéki kistelepülések mellé áll. Nemcsak szólamokban, hanem tettekben is megmutatja a támogatását. Nem véletlen ugyanis, hogy a hozzánk hasonló méretű községek sorra ellehetetlenültek az elmúlt években – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. kiseto 2010. október 20. 12:02
  „Gratulálok Tanító Úr

  Hajrá Vág”
 • 2. Csajsziland 2010. október 19. 08:15
  „Nagyon sok sikert kívánok az új polgármesternek. A régiből már elég is volt.
  Remélem, hogy hamarosan lesz kábeltévénk vagy ADSL-vonalak, hogy a Kapulan kiszoruljon az internetszolgáltatásból, mert amit számláznak az rablás.
  Jó lenne valami sportolási lehetőség, közös programok és a Rába - part rendbetételére is biztos sokan mozdulnának. A híd felújítása meg... Itt is olvashattuk többször, hogy nagyon is időszerű.
  Hajrá Vág!”
 • 1. pancser 2010. október 16. 22:21
  „Attilla belefáradt, de nem hagyott mocskot maga után. További sok sikert Vágnak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két alpolgármestert választott az új kapuvári testület

Németh Csóka Gábor és Budai Imre személyében két alpolgármestert választott az új kapuvári… Tovább olvasom