Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Óvodából a munkásőrlaktanyába költözött az otthon

Új helyen, bővített létszámmal működik év elejétől a Csornai kistérség Fogyatékosok Napközi Otthona. A gondozottak az egykori munkásőrlaktanyába költöztek.
Év elejétől új helyen működik Csornán a kistérségi társulás Fogyatékosok Napközi Otthona. Az ünnepélyes átadást a napokban rendezték meg, ahol kiderült: az intézmény létszáma is bővülhetett. A felnőtt fogyatékosok az egykori munkásőrlaktanyába költöztek. Az átalakítás költségeit a csornai önkormányzat és a kistérségi társulás közösen vállalta.

A társulás által fenntartott napközi otthont 2006-ban alapították meg a kis-csornai városrész óvodájában. A Csorna környéki településekről érkező mozgás-, érzékszervi vagy értelmi fogyatékkal élők és autista fiatalok egyéni fejlesztését, gondozását segítő nappali intézmény létét az egyre növekvő létszám igazolja. Kis-Csornán tavaly a szülők csoportbővítést kezdeményeztek, emiatt az otthonnak költöznie kellett.

Az intézmény gondozottjai ünnepi műsorral készültek az átadóünnepségre. Előtérben Boda Imréné szolgálatvezető.
Az intézmény gondozottjai ünnepi műsorral készültek az átadóünnepségre. Előtérben Boda Imréné szolgálatvezető.


A városi önkormányzat az egykori, üresen álló munkásőrlaktanyát ajánlotta fel a Laky Döme utcában. Az épület alsó szintjét átalakították, a gondozottak nagyobb, tágasabb helyet vehettek birtokba. Boda Imréné, a Fogyatékosok Napközi Otthonának szolgálatvezetője az átadóünnepségen elmondta: a kivitelezés gyors és példaértékű volt, ahogy a szervezetek közti együttműködés is. Mint kiderült, az otthont az adó felajánlható egy százalékával is támogathatják, alapítványon keresztül. Sokan tárgyi adományokkal járultak hozzá az intézmény otthonosabbá tételéhez. Turi György, Csorna polgármestere, a kistérségi társulás elnöke az összefogást emelte ki, ami a munkára jellemző volt.

Az új helyen több gondozottja is lehet az intézménynek. Tavaly még huszonnégy ellátottra szólt engedélyük, most harminckettőre, tehát a létszám bővíthető. Az intézményre Fazakas Zoltán Márton premontrei kormányzó perjel és Heiter Róbert Gottfried prelátusi titkár kérte Isten áldását. Az ünnepélyes megnyitót a gondozottak kulturális műsora színesítette.

Olvasóink írták

  • 1. merzsebet 2012. február 09. 12:17
    „Örülők hogy megoldódott a helyzetük.Végre egy nagyszerű összefogás Csornáról.Ezt is tudjátok!
    Sok boldogságot és örömet kívánok minden gondozottnak,szüleiknek és nem utolsósorban a gondozóiknak élükön Boda Imrénének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgoznak és munkaidő után iskolába járnak

Munkaidő után ülnek iskolapadba az egyik csornai vállalkozás munkatársai. A cég a Csukás-iskolával… Tovább olvasom