Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Óvatosan tervezgetnek a rábaközi polgármesterek

A 2013-ban elért eredményekre alapoznak a Kapuvári járás polgármesterei a gazdasági kilátások tekintetében. A megkérdezett vezetők – a választási év ellenére is – óvatosabban fogalmaznak településeik gazdasági kilátásairól.

A Rábaköz polgármesterei óvatos duhajok a 2014-es gazdasági elképzelések felvázolásában. Jobbára a 2013-as vagy az előző évek eredményeire alapozzák újabb előrejelzéseiket.

– Bár a kérdés csak 2014-re vonatkozott, azt kell mondanom, rövid és hosszú távú terveink középpontjában is a helyi ipari park további fejlesztése szerepel. Mivel újabb pályázati ciklus kezdődik, erre alapozva további munkahelyek behozatalát tervezzük – fogalmazott Hámori György, Kapuvár polgármestere. Hangsúlyozta: a 2014-es elképzeléseket csak az eddig elért eredmények folytatásaként tudja elképzelni. – Megerősödtek a város kis- és közepes üzemei, gondolok itt a Cserpes-tejüzemre, vagy akár a munkaügyi kirendeltség által is segített Diadalra – mondta a polgármester, aki bízik ezen üzemek további fejlődésében. – A városháza nem tett le arról, hogy 2014-ben újra működjön a húsgyár Kapuváron – jelentette ki a polgármester.

Diadal Zrt.: Jók a 2013-as alapok, így idén a fejlődés sem kizárt.
Diadal Zrt.: Jók a 2013-as alapok, így idén a fejlődés sem kizárt.

Ugyancsak az ipari területükre helyezi a hangsúlyt Tompáné Balogh Mária beledi vezető. – Az önkormányzat által 2013-ban megvásárolt területre már beköltözött az első vállalkozó, reményeink szerint az első fecskét már idén követik a többiek is – mondta. Hozzátette, bízik a kisváros már meglévő vállalkozóinak munkahelymegtartó vagy talán -teremtő erejében is. – A 2014-es év az önkormányzat ipari területének infrastrukturális fejlesztéséről fog szólni, melyhez pályázati forrásokat várunk – jelentette ki Tompáné Balogh Mária.

Beledi kollégájához hasonló véleményt fogalmazott meg a szárföldi polgármester is, kiemelve a helyi vállalkozók jelentőségét a település gazdasági életének fejlődésében. – Új cégek betelepülésére nem számíthatunk, de a meglévő vállalkozások munkájával megrendelőik is elégedettek, így ezek további fejlődésében reménykedünk a községházán is – mondta Horváth Ferenc. A község gazdasági életében jelentős szerepet tölthet be egy megnyert pályázat a helyi óvoda fejlesztésére, mely gerjesztheti esetleg a helyi vállalkozások munkáját is.

– Szinte a Kisalföld kérdésével egy időben futott be az értesítés, hogy önkormányzatunk 18 millió forintos támogatást kapott a helyi iskola tornacsarnokának felújítására, melyhez a helyi költségvetés 20 százaléknyi önrésszel járul hozzá – tájékoztatta lapunkat Csitei Gábor, Mihályi polgármestere. Kiemelte, 2014-ben, a község életében a legnagyobb változást az esetleg tavasszal már induló kastélyprojekt hozhatja, melyben a fő csapásirányt az egészségturizmus fejlesztése jelenti.

– Elkezdett, 2013-as fejlesztéseink befejezése jelenti az új év legnagyobb feladatát, így a szálláslehetőségeink bővülése vagy a művelődési ház előtti tér felújítása növekvő bevételekkel segítheti Himodot – jelentette ki Módos Ferenc polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpároshidat is építenének Kapuváron

Erőteljesen fejlesztené kerékpáros-turizmusát, elsősorban bicikliútjait a következő években Kapuvár. Tovább olvasom