Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Óvatosak, de bizakodók a rábasebesiek

Munkahelyeket, adóforintokat, azaz fejlődést várnak a rábasebesiek a Széchényi-kastélyszálló újbóli megnyitásától. Természetesen örülnek, még ha óvatos is az örömük. Sok befektető járt már ugyanis arrafelé.


Rábasebesen azért derűsebbek mostanában a helyiek, mert kiderült: új gazdája lesz a sebesi Széchényi-kastélynak. Óvatosan ugyan, de örülnek és bizakodnak. Munkahelyeket, iparűzési adót, fizetővendégeket, egyszóval fejlődést várnak a Rába-parti községben.
Azt a rábasebesiek mindig is tudták, hogy jövőjük záloga az évszázados épület lehet. De csak akkor, ha megbízható befektetők veszik kezükbe a kastély sorsát. Most úgy tűnik, ilyen üzletemberek látták meg a lehetőséget a településen.

– Két nagyon szimpatikus fiatalember vette meg a kastélyunkat, a nevüket nem árulhatom el – fogalmazott érdeklődésünkre Mizser Edit, Rábasebes polgármestere. – Nem ígértek nagy terveket, nem áltattak bennünket, amikor itt jártak. Én úgy tudom, üzemeltetni akarják a szállót, de konkrétabb elképzelésekbe nem avattak be engem sem. Mindenesetre örülünk nekik.

Pető Gábor szívesen vállalna újra munkát a kastélyban. Korábban karbantartó volt.
Pető Gábor szívesen vállalna újra munkát a kastélyban. Korábban karbantartó volt.

Az örömben persze osztoznak a helyiek is, még ha óvatos is a derű. A helybeli kocsmáros, Pető József tolmácsolja véleményüket.

– Persze hogy várjuk a kastély újbóli megnyitását. De az elmúlt tizenöt évben annyi befektető járt már itt, annyi szép és nagyszabású tervet hallottunk. Ne csodálkozzanak, ha most egy kicsit azért bizalmatlanok is vagyunk – jegyezte meg Pető József. – Az biztos, hogy nagyon sok pénz kellene hozzá, de nyilván jól meggondolták a vevők, mibe fektetnek. Azt kívánjuk, legyen hozzá szerencséjük, mert a falunak csak jót tenne, ha ismét élettel telne meg a kastély és környéke.

A szálloda fénykorában – bár a sebesiek kijavították, hogy fénykora nem is igazán volt –, szóval amikor a legjobban ment, tíz alkalmazottnak adott munkát. Köztük Pető Gábornak is, aki jelenleg munkanélküli. Számára a legjobbkor jönne a lehetőség.

– Karbantartó voltam, bíztam benne, hogy hosszú távú munkahely lesz. Nem így történt sajnos. Az, ha ismét helyben kaphatnék munkát, nagy öröm lenne. Szívesen dolgoznék újból a kastélyban – jegyezte meg.
Szívesen lenne állásban Pető Endréné is a Széchényiek egykori birtokán. Négyórás beosztást is vállalna.

– Egyelőre nem tudjuk, kikre lesz szükség, hiszen információnk sincs sok. Mindenesetre bizakodunk – mondta Pető Endréné.

Mizser Edit polgármester hozzátette: a befektetők már érdeklődtek, hány foglalkoztatható van a faluban.

– Szerencsére nálunk a munkanélküliség nem jellemző. A szállóhoz szükséges létszámot azonban nyilván biztosítani tudjuk a szomszédos községekkel együtt – vélekedett Mizser Edit.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főzzük újra az őslevest!

Kísérleti bemutatót tartanak csütörtökön reggel hét és este kilenc óra között a Hunyadi János Gimnáziumban. Tovább olvasom