Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Ötvenötmillió forint a gyerekekért Enesén

A közelmúltban készült el a településen az utóbbi évek legjelentősebb beruházása, amelynek eredményeként új épületszárnnyal bővült a Tündérkastély Óvoda. A fejlesztés 50 millió forintba került.

Két foglalkoztató szoba, illetve számos kiegészítő helyiség (többek között gyermekmosdó, öltöző, irodák, szertár) kapott helyet abban az új épületszárnyban, amellyel nemrégiben bővült az enesei Tündérkastély Óvoda.

– Régi vágyunk vált valóra, hiszen a több mint ötven éve kialakított helyiségeket mostanára kinőttük. Hogy bővíteni tudjuk intézményünket, forrásért pályáztunk az önkormányzati minisztériumnál – említette Szabóné Horváth Judit vezető óvónő. – Közel húszmillió forintot nyertünk, de kiderült, hogy az eredetileg kétszáz négyzetméteresre tervezett új szárnyat még ötvennel meg kell növelnünk, hogy az megfeleljen a szakhatósági előírásoknak. Ez természetesen a költségeket is jóval megemelte. A beruházás végül ötvenmillió forintba került. A hiányzó összeget az önkormányzat biztosította, illetve berendezés- és eszközvásárlással az óvoda alapítványa és a szülői munkaközösség is támogatta a fejlesztést.

Az enesei óvodások boldogan vették birtokba az új épületrész helyiségeit.
Az enesei óvodások boldogan vették birtokba az új épületrész helyiségeit.

Szabóné Horváth Judit óvodavezető elmondta: jelenleg három csoportba nyolcvanöt gyermek jár. A régi épületben marad ebből egy csoport, valamint a tornaszobát és a családi napközi helyiségét is ott alakították ki.

Az intézményvezető megjegyezte: a növekvő gyermeklétszám reményt ad arra, hogy a jövőben minél teljesebben ki tudják használni az új és a régi épületrész adottságait.


Játszótér ötmillióból

Másik örömhír az enesei gyerekeknek, hogy lelkes munka eredményeként – több mint kétezer kilogramm Delikátnak megfelelő vonalkódot küldött be Némethné Kránicz Anikó főszervező – ötmillió forintot nyertek a Delikát ˝Főzzünk játszóteret!˝ akcióján.

Olvasóink írták

  • 1. hajracsorna 2010. szeptember 28. 15:04
    „De jó ez a kép! Hajrá Enese!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár levédette a gyógyító kádat

Az utolsó simításokat végzik a kapuvári Lumniczer-kórház érrehabilitációs központjának kilencszázmilliós beruházásán. Tovább olvasom