Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

Ötvenhétmillió forintból felújítják a mentőállomást

Kapuvár - Ötvenhétmillió forintból teljesen felújítják a kapuvári mentőállomást. A megyei szakemberek célja, hogy az új állomásról majd esetkocsi is indulhasson.
– A szakminisztérium ötvenhétmillió forintot különített el a kapuvári mentőállomás felújítására – tájékoztatta a Kisalföldet Fogarasi Zoltán. A Győr-Moson-Sopron megyei mentőszolgálat vezető mentőtisztje elmondta, a munkák március végén kezdődtek, az átadás várhatóan június 30-án lesz. A közel hatvanmillió forintból a hatvanas években épült állomást teljesen felújítják. Ahogy a vezető mentőtiszt fogalmazott, a bontást követően szinte csak a főfalak maradnak meg az épületben. A kapuvári mentőállomás új tetőszigetelést, közműveket, belső közfalakat és teljesen új padozatot kap.

Mentőállomás: Csak a falak maradnak. A felújítás után esetkocsi beszerzését tervezik a szakemberek.
Mentőállomás: Csak a falak maradnak. A felújítás után esetkocsi beszerzését tervezik a szakemberek.

– Ami viszont a legfontosabb, hogy a felújított épületben már kialakítanak orvosi és mentőtiszti pihenőt, mivel a régiós mentőszolgálat egy esetkocsi beállítását szeretné Kapuvárra – mondta Fogarasi Zoltán. Hozzátette azonban, ez jelenleg csak az elképzelés, ám a szolgálatnál mindenképpen tervezik a kocsi kapuvári beállítását. – A helyi önkormányzat egy szolgálati lakás felajánlásával segítené az esetkocsi kapuvári állomásoztatását – tájékoztatott a mentőtiszt. A lakáson kívül a kapuvári városháza öt-tíz millió forinttal járul hozzá az új állomás felszereléséhez, bútorzatához.

Az átalakítások idejére – az intézmény hathatós segítségével – a kapuvári mentők a Lumniczer-kórházban kaptak helyet. Fogarasi Zoltán még hozzátette, a tervezett esetkocsin felül egyelőre nincs szó az állomás eddigi három mentőautójának gyarapításáról.

Olvasóink írták

  • 1. aquila 2009. április 25. 07:43
    „Hát, ideje, hogy mentőseink normális állomást kapjanak vége. Igazán megérdemlik.
    Döbbenet volt, hogy milyen körülmények között voltak mostanáig.
    Egyébként köszönet az áldozatos munkájukért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárnyas kereszt az Országzászlónál

A Rábaközből érkezett a megyeszékhelyre szerda délután a feltámadási menet. A húsvétvasárnap… Tovább olvasom