Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Ötvenhét számítógép iskoláknak

Csorna - Pályázati támogatással fejlesztik az informatikai rendszereket a csornai iskolákban. Az intézmények eszközállományát bővítik, például ötvenhét számítógéppel.
Sikeres pályázatnak köszönhetően fejleszthetik informatikai rendszerüket a csornai iskolák. A beruházást a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírt pályázat támogatja. A város valamennyi oktatási intézménye részesül belőle.

– Az önkormányzati intézmények és a polgármesteri hivatal informatikai eszközparkja meglehetősen elöregedett – mondta Gyopáros Alpár alpolgármester. – Több pályázatot is benyújtottunk már emiatt, legutóbb idén nyáron.

Akkor a polgármesteri hivatalban a modernebb informatikai eszközök mellett ügyfélhívó rendszert szerettünk volna bevezetni. Pályázatunkat azonban sajnos elutasították.

Nyertek:Az informatikai fejlesztésből a Csukás-iskola is részesül.
Nyertek:Az informatikai fejlesztésből a Csukás-iskola is részesül.

Nagy öröm viszont, hogy most nyertünk, hiszen az iskoláinkban legalább olyan fontos a modernizálás, és már nagyon ráfért a fejlesztés az intézményekre.

Dr. Kristóf János, a képviselő-testület oktatási bizottságának elnöke arról beszélt, hogy a pályázat célja volt az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése a közoktatási intézményekben, az óvoda kivételével. A fejlesztés minden közoktatási intézmény számára egységes alapinformatikai infrastruktúrát biztosít. Ez nélkülözhetetlen feltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének.

A projekt megvalósítása során informatikai eszközöket szereznek be a Széchenyi-iskolába, a Csukás-, a Kossuth- és a Hunyadi középiskolákba. A négy intézményben összesen 4 alkalmazásszervert, 57 iskolai PC-t, 2 szerverszoftvert, 32 tantermi csomagot, 4 tantermi csomag oktatást és 4 WIFI-csomagot telepítenek. A vásárlás közbeszerzését a pályázat kiírói folytatják le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig kilencvenhat templomot festett le

Sinzing–Acsalag - Bár dr. Nagy Miklós négy híján már száz kisalföldi templomot megfestett,… Tovább olvasom