Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Ötvenhárom év után megható ünnepségen vált meg a fakanáltól

Kapuvár - Kiss Józsefné Erzsi néni a Széchenyi-iskola főszakácsa ötvenhárom dolgos év után nyugdíjba vonult. A diákok s a tanárok búcsúünnepséget szerveztek számára.
Kiss Józsefné ötvenhárom évvel ezelőtt szerezte meg szakmunkás-bizonyítványát, majd a kapuvári kórházban kezdett dolgozni. Aztán 1980-ban, az akkor épült kapuvári III. Számú Általános Iskola konyhájának főszakácsa lett, s nyugdíjba vonulásáig ezen a konyhán forgatta a fakanalat.

„Szerettem a kórházban dolgozni, de egy kicsit meguntam a két műszakot, ezért is örömmel vállaltam el, amikor Novits László akkori igazgató felkért az új iskola konyhájának vezetésére. Ez már közel huszonnyolc éve volt, de nem bántam meg az akkori döntésemet" – mondta Kiss Józsefné.

Kiss Józsefné Erzsi néni jó főztjéért és kedvességéért szeretetet kapott cserébe.


A főszakács szerint az iskolában az első néhány hónap nagyon nehéz volt, hiszen közel ezer emberre főzött, s mindent meg kellett tanulnia.

De nagyon jó kollégái voltak, akik átsegítették a kezdeti nehézségeken. Valamennyi főnökével nagyon jó volt a viszonya, úgy érezte, kölcsönösen megbecsülték egymás munkáját.

Erzsi nénit megható műsorral búcsúztatták a gyerekek és az iskola nevelői is búcsúestet rendeztek számára.

„Mindkét alkalommal kihullottak a könnyeim. A fiam mindig kérte, hogy a nyugdíj után ne dolgozzak. De a búcsúztatót látva mondta, most már tudja, miért maradtam ennyi ideig ebben a közösségben, hiszen látta, hogy mennyien szerettek engem az iskolában" – mondta befejezésül Erzsi néni.

Olvasóink írták

  • 2. Szigetiné Wellner Edit 2008. február 29. 19:08
    „Csatlakoznék Várkonyi Gáborhoz. Én is Erzsi néni finom ebédjein nőttem fel iskolás koromban. Örültem, hogy kislányom is élvezhette azt a sok jóizű változatos ételt, amit Ő főzött. Kívánunk egészséget, és minden jót. Szigetiné Wellner Edit”
  • 1. Várkonyi Gábor 2008. február 29. 16:11
    „Köszönjük Erzsi néninek a kitartó munkáját, mellyel nagyon sok generációnak segédkezett az iskolás évei alatt (jómagam is beletartozom azon volt iskolások körébe, akik megkóstolhatták a finom főztöket!) Nagyon sok évet és boldog pillanatokat kívánok a nyugdíjas éveihez! Várkonyi Gábor”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátja életét mentette meg

Vág - A Kemenesszentpéter–Vág labdarúgó-mérkőzésen csaknem tragédia történt. A vendégek… Tovább olvasom