Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Ötven év után is marad a közigazgatásban

Rábasebes polgármesteri székét minden bizonnyal a község jelenlegi polgármestere foglalhatja el október harmadika után is. Mizser Edit ˝nem dönthetett másként˝, indulnia kellett.

Mizser Edit két ciklus óta áll a falu élén. A közigazgatásban közel ötven esztendőt húzott már le, ezért sokat gondolkodott, megtoldja-e újabb négy évvel. Döntését segítette, hogy más jelölt nem akadt a polgármesteri tisztségre. – Vagy nem érdekli a helyieket ez a munka, vagy elégedettek a mi eredményeinkkel. Én inkább az utóbbi magyarázat felé hajlok – mondta portálunknak Mizser Edit.

Megszépültek a rábasebesi középületek, köztük a községháza is.
Megszépültek a rábasebesi középületek, köztük a községháza is.

– Az ember egy kicsit belefárad ennyi évtized után, de a falu miatt nem dönthettem másként – tette hozzá. – Nem jártam a kopogtatócédulák után, mégis közel negyven darabot hoztak házhoz a sebesiek.

Mizser Edit
Mizser Edit

Ez a szám annak tudatában fejezi ki leginkább a bizalmat a községvezető iránt, hogy a tavaszi választáson 59-en szavaztak a településen. Mizser Edit a következő négy évre nem hirdetett különösebb programot. Minden attól függ ugyanis a Rába-parti faluban, hogy mennyi pénzt kapnak az államtól. Egyéb bevételük ugyanis nem nagyon van.

A falu központját, a templom környékét szépen rendben tartják a helyiek.
A falu központját, a templom környékét szépen rendben tartják a helyiek.

˝A meglévő értékeket szeretném megőrizni továbbra is.˝
Mizser Edit
– A meglévő értékeket szeretném megőrizni továbbra is. Fontos lenne persze az utakat és járdákat felújítani, a vízelvezető árkokat karbantartani – fogalmazott. Az elmúlt évek eredményei között megemlítette a falugondnoki szolgálat elindítását, falubusz vásárlását. Jelentős lépés volt a zömében idősek lakta településen a házi gondozás bevezetése is. Felújították a középületeket és nemrégen az önkéntes tűzoltóknak 434 ezer forintért motort vásároltak.

– Apró dolgok ezek, de nekünk fontosak – jegyezte meg Mizser Edit. – A következő ciklusban ezt a szintet szeretnénk tartani, remélem, anyagi lehetőségeink biztosítani tudják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új családorvos Gartán

Új háziorvosa van Kapuvár déli városrészének. Dr. Puhl Imrét a harmincéves fiatal orvos, dr. Adorjáni Előd Huba váltja. Tovább olvasom