Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Ott a helyed - Hétvégi programok a Rábaközben Sajtünneppel

Házhelyi Vágta Kapuváron, Sajtünnep Csermajorban.
Lovasprogram
Kapuvár.
Házhelyi Vágta néven lovasprogramra várják az érdeklődőket a Bem utcai pályára szeptember 25-én, vasárnap délután fél kettőtől. A hátaslovak és a fogatok futama mellett gasztronómiai és kézművesprogramokra is várják a látogatókat.

Néptáncos búcsú
Bogyoszló.
Néptáncos találkozóval egybekötött búcsúi rendezvényt tart a Rábaköz Néptáncegyesület szeptember 25-én, vasárnap. A program délután fél háromkor a templom előtti kopjafánál kezdődik. Innen indul a zenés táncos felvonulás a kultúrházig. Három órakor a fellépők bemutatkozását láthatja a közönség. Közreműködik a kónyi Deák Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csoportja, a sobori Verbunkos és Hagyományőrző Néptáncegyesület, a Rábaköz Néptáncegyesület gyermek- és felnőttcsoportja. Muzsikál a csornai Tulipánt népzenei együttes. A műsor után a program a búcsúi sátor alatt zárul közös rábaközi örömtánccal. Rossz idő esetén a program délután három órakor kezdődik a kultúrházban.

Gregorián szentmise
Bágyogszovát, Rábaszentmiklós
. Szeptember 25-én, vasárnap délelőtt tíz órától a bágyogi templomban, fél tizenkettőtől a rábaszentmiklósi templomban gregorián szentmise lesz a Schola Gregoriana Budapestinensis közreműködésével, Béres György gyémántmisés atya vezetésével.

Sajtünnep
Vitnyéd
. Az idei országos sajtversenyt szeptember 24-én, szombaton tartják a csermajori Ujhelyi Imre-középiskolában. A programok délelőtt tíz órától a megnyitóval kezdődnek, majd tizenegy órakor lesz a sajtlovag-avatás. Ezt követően sajtkóstolókra és szakmai programokra várják a vendégeket. Délután egy órától tejivó versenyen vehetnek részt az érdeklődők, majd a Rezeda népzenei együttes ad műsort. Fél négytől a Habakuk Bábszínház előadására várják a kisebbeket, fél öttől pedig a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Csoport ad műsort.

Olvasóink írták

  • 1. alekínyó 2011. szeptember 23. 15:19
    „Nagyon jó,hogy ilyen összeállítást csinált a Kisalföld, jó lenne ha a Rábaköz összes településén lévő rendezvényt felsorolnák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farád: Felvidékre mennek a diákok

Több mint félmillió forintos pályázati támogatásból, valamint szülői hozzájárulásból a Felvidék több… Tovább olvasom