Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Ötszázötven forintos termálapport

Kapuvár önkormányzata legutóbbi, soros ülésén többek között meghallgatta a Kisalföld Volán tájékoztatóját a helyi buszpályaudvar helyzetéről és beszámoló hangzott el az ipari park előző évi munkájáról.
Pécsi Béla, a Kisalföld Volán vezérigazgató-helyettese a városatyáknak elmondta: a kapuvári autóbusz-pályaudvar utasforgalmi épületének megépítését szerepeltetik a középtávú stratégiai tervükben. Amennyiben a szükséges források a rendelkezésükre állnak, a társaság napirendre tűzi a konkrét tervezési feladatok megindítását. A képviselők elfogadták a Kapuvári Ipari Park Kft. beszámolóját az előző évi munkájáról, s ezt követően Horváth Gyula ügyvezető igazgató megbízását újabb három évre meghosszabbította a testület.

Az „Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programja" szóbeli kiegészítésben Boross János, az egészségügyi bizottság elnöke elmondta: a város sok tekintetben évekkel megelőzte az országos programot. Utalt a sikeres egészségvédelmi hét rendezvényeire és a Kapuvár Lakosainak Közalapítvány tevékenységére.

A városatyák elfogadták az Európai Pályázat Előkészítő Alap projektjeire történő nevezést és kiírták a pályázatot a folyékony hulladék gyűjtésére és szállítására. Támogatták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérelmét egy kistérségi szociális ellátóközpont létesítésére is.
Több javaslat hangzott el az egykori városgazdálkodási vállalat telephelyének értékesítését illetően. Végül a képviselők úgy döntöttek, hogy a területet három részre osztva, a vállalkozók igényeit figyelembe véve nyílt árverés keretében próbálják meg értékesíteni.

Az önkormányzat pályázatot írt ki a Váti-tó üzemeltetésére és karbantartására, mely többek között tartalmazza a vízfelület hínártalanítását, a halállomány életfeltételeinek folyamatos biztosítását, a tó környékének tisztán tartását és a hulladék elszállítását. Varga Géza felvetette egy ifjúsági horgásztó kialakításának lehetőségét is.


A képviselők kiegészítették az Anna Thermál Egészségügyi Park Kapuvár projekt támogató nyilatkozatát, mely szerint a város 550 forintos négyzetméteráron a társaságba apportálja a tulajdonát képező területet, s a termálvizet egy később meghatározandó értéken bocsátja a társaság rendelkezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy egész falun gyakoroltak

Soproni szociálpedagógus-hallgatók tartották kihelyezett gyakorlati foglalkozásukat a farádi… Tovább olvasom