Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Ötszázmilliós fejlesztés a terv a kapuvári húsgyárban

A 2009-es nehézségeket követően az idei eredményekről számoltak be a kapuvári húsgyár évértékelő rendezvényén. A cég közel félezer embert foglalkoztat napjainkban. Az ország piacvezető frisshús-forgalmazója jövőre újabb ötszázmilliós beruházást tervez.

A karácsonyi roham miatt késett a Kapuvári Hús Zrt. szokásos év végi értékelő munkásgyűlése. A rendezvényt megnyitó Bedecs Pál vezérigazgató szerint mi sem jellemzi jobban a cég 2010-es évét, mint az év végi hajrá a termelésben.

A cég vezérigazgatója a kritikus 2009 után erre az évre vonatkozóan már jobb hírekkel szolgált. – Cégünk a tavalyi 14-ről 18 milliárd forintra növelte bevételeit, 203 ezerről 350 ezerre növelte az éves vágásszámot, valamint dinamikusan nő a belföldi eladások mellett a távol-keleti export is – jelentette ki Bedecs Pál. Beszámolójában hangsúlyozta, a cég eredményességét a védőgázas termékek emelkedése (820-ról 1500 tonnára) és a húskészítmények termelése (a 2009-es 530 tonnáról 1300 tonnára) erősen befolyásolta, ám azt hozzá kell tenni, frisshús-forgalmazásban az ország vezető üzeme lett a kapuvári. A növekedést talán még egy adattal lehetne jellemezni, a húskészítmények év eleji, havi 50 tonnás termelése év végére elérte a havi 170 tonnát – jelentette ki a vezérigazgató.

Termékgyártás: Időnként három műszakban tudják kielégíteni a piaci igényeket a kapuvári gyárban.
Termékgyártás: Időnként három műszakban tudják kielégíteni a piaci igényeket a kapuvári gyárban.

Bedecs Pál tájékoztatójának végén kiemelte, a jövő évtől dolgozói szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a munkatársak jobban magukénak érezzék a gyárat, a különböző eszközjavítások ne vegyék el a forrásokat a fejlesztésektől.

Tizennyolcmilliárdos árbevételt tervezünk, emellett azonban szomorúan kell megjegyeznem, hogy a cég súlyos forráshiánnyal küzd a bankok tragikus hitelezési politikája miatt.
Román Gyula tulajdonos
Foltányi Árpád, a cég gazdasági igazgatója arról beszélt, hogy az idei év első felében már megkétszerezték a tavalyi első félév vágásszámát. Emellett kiemelte, a 2009-es 370-es dolgozói létszám idén év végére elérte a 470-et, sőt, néhány esetben vendégmunkásokat is alkalmaznak.

A gazdasági igazgató elmondta, a felnőtt-szakmunkásképzés várhatóan 2011-ben már elindul a kapuvári üzemben. – Cégünk javuló helyzetét jól jellemzi, hogy az idei év esedékes 4,5 százalékos bérfejlesztésén felül is emelkedtek a dolgozók fizetései – mondta Foltányi Árpád.

A munkásgyűlés utolsó felszólalójaként Román Gyula tulajdonos az idei fejlesztésekről beszélt. Eszerint a védőgázas csomagolóra 150 milliót, a készítményüzemre 60 milliót, az élőállat-átvételre 20 milliót, a vágóhídra pedig több mint 10 milliót költöttek.

– Jó döntésekről van szó, hiszen a védőgázas csomagoló napi három műszakban megy és a vágóhídon is voltak éjszakai vágások – mondta Román Gyula.

Jövő évi terveikről szólva elmondta, évi 325 ezer (heti 6500) sertést szeretnének vágni, 3200 tonna védőgázas terméket állítanak elő, ami mellett 2500 tonna húskészítménnyel jelennek meg a piacon.

– Tizennyolcmilliárdos árbevételt tervezünk, emellett azonban szomorúan kell megjegyeznem, hogy a cég súlyos forráshiánnyal küzd a bankok tragikus hitelezési politikája miatt – mondta Román Gyula. Hangsúlyozta viszont, hogy 2011-ben újabb 504 milliós beruházást tervez a cég.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. december 21. 12:08
  „Aki dolgozik, az nemér rá pénzt keresni! zebre dugott kézzel kell sétálni a dolgozók köüzött és számolgatni, egymásnak osztogatni a dolgozóki által megtermelt pénzt! Ez így volt az átkos rendszerben is! Nem történt még rendszerváltás!”
 • 3. vrobi 2010. december 20. 20:03
  „Bocs Főnökség?! Akik reggeltől estig dolgoznak ( napi 12 órában) rájuk nem gondolnak?! Vajon kik csinálják a bevételt?! Nem azok akik az irodába számolják az év végi jutalmukat! Miért kell autókat vásárolni 3 havonta a fejeseknek?! Akik meg termelik a pénzt azokat meg szó szerint leszarják!!! Van a vezetőségbe olyan ember akinek van lelkiismerete? Szerintem nincs! El kellene gondolkodni a vezetőknek hogy kik termelik be ezeket a nagy pénzeket! Nem kapnak a dolgozók jutalmat mert arra fogják hogy veszteséges a cég! A főnökség meg röhög a markába!!! Saját magukat nevettetik ki!!! Nem tudnak ép ésszel gondolkodni az biztos!!!”
 • 2. sont 2010. december 20. 13:22
  „Janika----zsebre tett kezüt -------”
 • 1. janika 2010. december 20. 10:07
  „Hát a zsebre tett kezüt megint lehagyták a képről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszmegállókért reklámfelületek Csornán

Csorna önkormányzata és a Green-West Kft. tavasszal kötött szerződést arról, hogy a vállalkozás… Tovább olvasom