Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Ötszáz négyzetméter százhúszmillió forintból

Átépítik, bővítik, felújítják a kónyi óvodát. Az önkormányzat százhúszmillió forintot költ az épületre, június vége a befejezés határideje. Uniós támogatást kapott a község a fejlesztéshez.
Hatvanmillió forintos pályázati támogatással újítják fel és építik át a kónyi Petőfi utcai óvodát. Ötszáz négyzetméternyi területtel bővül az intézmény. A gyerekek áprilisban költöznek ki az épületből, a beruházás várhatóan június végére készül el.

Régi terve volt a kónyi önkormányzatnak, hogy a két helyszínen működő óvodát összevonja. Európai uniós forrásból most megvalósítják az elképzelést. A külső munkákat, például az új szárny alapozását már megkezdte a kivitelező. A gyerekek április elsején költöznek ki, ideiglenesen a faluházban helyezik el őket. A konyhát az óvoda Rákóczi utcai telephelyén rendezik be. A kicsik nem ismeretlen helyre kerülnek, hiszen korábban rövid ideig már „éltek" a faluházban. Akkor csoportszobákat újíttatott fel az önkormányzat.

A látványterv szerint így néz majd ki az óvoda az átalakítás után.
A látványterv szerint így néz majd ki az óvoda az átalakítás után.


– Ötszáz négyzetméterrel bővül tehát az intézmény területe – tájékoztatott Aller Imre polgármester. – Itt alakítunk ki két foglalkoztatót, a hozzájuk kapcsolódó kiszolgálókkal, a rendelet szerinti kötelező helyiségekkel. Nagyon fontos része a fejlesztésnek a hatvan négyzetméteres tornaszoba. Ez ugyanis hiányzott az óvodából.

A polgármester hozzátette: a falu közétkeztetését is ellátó konyhát már nem is költöztetik vissza a Petőfi utcába, a megüresedő Rákóczi utcai épületben helyezik el véglegesen. Ott étkeznek majd az iskolások is.

A kivitelező átvette a munkaterületet, jelenleg a külső munkákat végzik el.
A kivitelező átvette a munkaterületet, jelenleg a külső munkákat végzik el.


– A munka elkezdődött kívül, a belső munkaterületet áprilisban adjuk át. Az épületben a közelmúltban végeztettünk el fejlesztéseket. Már akkor készültünk a teljes átépítésre, így csak azt a szakaszt érintette az akkori felújítás, amelyik nem szerepel a mostani projektben. Az utóbbi évek egyik legnagyobb beruházását éljük meg Kónyban. A pályázaton elnyerhető maximumot, azaz hatvanmillió forint támogatást kapunk uniós forrásból. Az önerőt, nettó hatvanmillió forintot az uniós pályázatok forráskiegészítését segítő banki hitelből biztosítjuk – jegyezte meg Aller Imre.

Nagyon fontos része a fejlesztésnek a hatvan négyzetméteres tornaszoba. Ez ugyanis hiányzott az óvodából.

A kónyi óvodások is várják már, hogy a következő évet az új épületben kezdjék.
A kónyi óvodások is várják már, hogy a következő évet az új épületben kezdjék.

Olvasóink írták

  • 1. Józan 2011. március 01. 11:15
    „Gratulálunk Aller Elvtársnak! Megint egy olyan pályázat a keréktói bodegák után (ami 40 millióba került), ahol az önrész nagyobb mint a megnyert összeg. A többi település az ilyen pályázatokat figyelembe se veszi, ők olyan pályázatokat adnak be, ahol az önrész legfeljebb 10%. (....és láss csodát! NYERNEK)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenöt hétvége a közterületeken

Új szolgáltatások bevezetését, technikai fejlesztést tervez az idei évben a kapuvári polgárőrség.… Tovább olvasom