Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ötszáz leütés percenként

Kuslics Boglárka 500 billentyűt üt le egy perc alatt. Ezzel a tudással bekerült a magyar gépírók válogatottjába és utazhat a római világbajnokságra.
Tanár és tanítványa: Rómába készülnek, a gépírók júliusi világbajnokságára.
A csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolában hetedik éve folyik a gépíró-szövegszerkesztő szakképzés. Tavaly szeptemberre készült el a korszerű gépíró-szaktanterem, mely megkönnyíti mind a tanárok, mind a diákok munkáját, akik heti hét órában ismerkednek a gépírás technikájával.

Felfedezett tehetség

Az iskola tanulója a fertőszentmiklósi Kuslics Boglárka is, aki oktatói szerint nagyon tehetséges. Boglárka mindössze fél éve foglalkozik gépírással, de ügyességére jellemző, hogy amíg a tantárgy vizsgakövetelménye percenként 170 leütés, addig Boglárka már most 500-ra képes. Tudását márciusban a gépírók országos versenyén is bizonyította, ahol hatodik helyen végzett. Ezzel az eredménnyel bekerült a júliusban a római világbajnokságra utazó magyar ifjúsági válogatottba.

Állóképességet kell fejleszteni

– A versenyen gyakorlott, a gépírást évek óta művelő vetélytársak voltak az ellenfelek, így nagyon örültem, amikor ezt az eredményt sikerült elérnem – mondta Kuslics Boglárka. – De még jobban akkor, amikor kiderült, hogy ezzel bekerültem a válogatottba, ráadásul már júliusban a világbajnokságon képviselhetem az országot.
A budapesti országos bajnokságon fél órán keresztül kellett gépelni és egy szöveget másolni. Az első helyezett 13.000 leütéssel győzött, míg Boglárka eredménye 10.960 leütés volt. Ez komoly fizikai és idegi megterhelést is jelent, éppen ezért a fiatal hölgy állóképességét kell fejleszteni.

Támogatók segítik az utazást

Horváthné Schlakker Gabriella, Boglárka tanára szerint, ha tanítványa komolyan veszi a felkészülést, nagyon szép eredménnyel térhet vissza Rómából. A világbajnokságra egyébként a csornai és a fertőszentmiklósi önkormányzat, illetve vállalkozók, gazdasági társaságok jóvoltából utazhat Boglárka, akit tanára is elkísér Olaszországba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a Rábaköz szépe

Sikkasztás alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték a kapuvári szépségkirálynőt.… Tovább olvasom