Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Ötszáz kilométeres rali a Rábaközben

Vitnyéd - Autók, motorok és quadok küzdenek egymással három napon keresztül Vitnyéden és a Rábaköz több településén. Az egyedülálló versenyen 500 kilométert tesznek meg a versenyzők.

– Ötszáz kilométeren keresztül, Vitnyéd és környékének legnehezebb terepein autók, motorok és quadok küzdenek egymással a hétvégén – tájékoztatta a Kisalföldet Sólyom Olivér, a hétvégi „PROHUN 500" terepraliverseny egyik szervezője. A  Magyar Nemzeti
Autósport Szövetség (MNASZ) országos tereprali-bajnokságának hatodik futamán a magyar dakarosok mellett várhatóan neves külföldi versenyzők is összemérik erejüket a nemzetközi mezőnnyel.

– A PROHUN 500 kuriózumnak számít Magyarországon. A versenyek fő jellemzője ugyanis, hogy legalább ötszáz kilométer mért szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek, méghozzá a lehető legkevesebb szelektív szakasz alatt – avatott be a szabályokba Sólyom Olivér. A megmérettetés során kevés a szervizelési lehetőség, ami tovább nehezíti a versenyzők dolgát. Ilyen típusú futamokkal eddig csak külföldi világversenyeken találkozhattak a résztvevők.

A verseny holnap  délután két órakor látványos rajtceremóniával  kezdődik a vitnyédi Gida téren. A mezőny egy kapuvári kerülővel érkezik vissza, majd három órakor nyolc kilométeres prológ nyitja a küzdelmet a Csermajor melletti bánya környékén. Este hat órakor a rajtceremónia helyén a Steamy ad koncertet. A zenekar tagjai épp erre a versenyre írtak egy dalt, és az itt felvett anyagból készül majd az a terepralis videoklip, amely ebben a műfajban első lesz a hazai zenei palettán.
A szombati és a vasárnapi verseny útvonala kétkörös, az egyik a vitnyédi csermajori bányától, a másik a Pannónia Üzletház melletti úttól indul. A szombati futamok reggel nyolctól délig és egytől ötig, a vasárnapiak délelőtt kilenc és tizenegy óra között, valamint dél és egy óra között zajlanak. A díjátadó ceremóniát vasárnap délután három órakor tartják Csermajorban.

Az érdeklődők a verseny időtartama alatt a központul szolgáló Csermajor területén találhatják meg a csapatok szervizbázisait, ahová a szakaszok után rendre visszatérnek a versenyzők. A háromnapos rendezvény minden programja ingyenes.

 A szervezők nagy kihívást jelentő körülményeket ígértek a versenyzőknek és látványos nézői pontokat a közönségnek, tehát aki szereti a nagyvasak küzdelmét, a repkedő terepjárókat és a kanyarokban homokfalakat emelő gépcsodákat, annak érdemes lesz Vitnyédre utaznia – mondta Sólyom Olivér.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyagiak híján elmaradnak az útfelújítások

Rábaköz - A rábaközi települések útjainak állaga jócskán hagy kívánnivalót maga után. Ám bármennyire is szükség lenne a felújításukra, a megkérdezett települési vezetők többsége sajnálattal közölte: idén anyagiak híján erre a munkára nem is gondolhatnak. Tovább olvasom