Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ötezer kilométer két keréken

Motorkerékpárral utazott Barcelonába egy csornai fiatalember, hogy a harley– davidsonosok világtalálkozóján részt vehessen. Élményekkel gazdagodva tért haza a közel ötezer kilométeres útról.
A világ „márkaőrültjei" Barcelonában ünnepelték a világhírű amerikai csodagép, a Harley–Davidson 100. születésnapját. Ott volt az ünneplő tömegben a csornai Kovács Nándor is, aki kedvenc motorjával tette meg oda és vissza az összesen csaknem ötezer kilométeres utat.

Gyermekkortól a kedvenc

 „ Simsonnal is elmentem a Fekete-tengerhez, így nem sokat gondolkodtam azon, hogy a Harley–Davidsonnal útnak induljak-e Barcelonába."
Kovács Nándor még hetedikes elemista korában a Balatonnál meglátott két Harley–Davidsont. Attól kezdve számára csak ez a márka létezett. Ezért már gyerekként elhatározta, hogy ha az életben lesz rá lehetősége, vásárol egy ilyen motorkerékpárt. Erre a közelmúltban nyílt módja, hisz a családalapítást és a megbízható anyagi háttér megteremtését fontosabbnak tartotta a hobbinál – meséli el a vállalkozóként dolgozó kétgyermekes családapa.

– Nagyszerű időben motoroztam a katalán főváros felé – idézte fel a felejthetetlen kirándulást. – Útközben egy napot pihentem Pisában, természetesen körülnéztem a városban. A harmadik napon érkeztem meg a rendezvény helyszínére. Egyedül mentem, ám ha útközben találkoztam szintén a jubileumra igyekvő motorosokkal, akkor az út egy részét velük tettem meg.

Csodás felvonulás és Rolling Stones

Azt talán mondanom sem kell, mekkora élmény volt számomra a barcelonai olimpiai stadionban megrendezett háromnapos ünnepség, ahol információim szerint legalább huszonhétezer Harley–Davidson volt. A százesztendőstől a legújabbakig mindenfélét lehetett látni.
Hazafelé is számos látnivalóban gyönyörködtem, csodás volt a tengerpart, a híres épületek, nevezetességek. Némi kellemetlenséget okozott, hogy Ausztriában belefutottam egy rövid ideig tartó jeges esőbe, de más „rendkívüli esemény" nem történt.

Nagy álom valósult meg

Kovács Nándor néhány nap elteltével újra visszazökkent a hétköznapok valóságába. Azt mondja, élete egyik nagy álma valósult meg azzal, hogy részt vehetett a centenáriumi ünnepségen, melynek következő állomása még ebben a hónapban Hamburg lesz. A németországi rendezvényre nem megy el, viszont az évente megrendezett immár hagyományosnak nevezhető alsóörsi találkozókat nem hagyja ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nosztalgia a határban

A hétvégén hagyományteremtő szándékkal az egykori kézi aratásokat idézték fel kitűnő hangulatban… Tovább olvasom