Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ötéves terv az ötödik ciklusban Babóton

Ötödik ciklusát kezdte meg októberben Molnár János babóti polgármester.
A faluvezető szerint a működőképesség fenntartása a legfontosabb. Óvatos tervezéssel némi faluszépítés is belefér a ciklus öt évébe.

– Megbízható előnnyel nyertem az októberi önkormányzati választásokat. A több mint húszszázalékos szavazati többlet elég alapot ad arra, hogy folytassam a megkezdett munkát – mondta Molnár János, aki a falu életében a negyedik polgármester és immár az ötödik ciklusát kezdte meg a községházán. – Bízom a kormánytámogatásokban is, melyet még az októberi kampányban ígért az országgyűlési képviselő – jelentette ki a településvezető.

Tervekből Babóton sincs hiány, bár Molnár János hozzátette: takarékos gazdálkodást folytatnak és hitelük sem volt.

A májusban megkezdett csinosítás folytatása a faluközpontban a további tervekben is szerepel Babóton.
A májusban megkezdett csinosítás folytatása a faluközpontban a további tervekben is szerepel Babóton.


Állandó feladatot a község útjainak és járdáinak javítása ad. A községvezető nem egy alkalommal maga is felült az útjavító gépek nyergébe.

A falu vízelvezető rendszerének felújítása több mint 100 milliós tétel lenne, melyhez vízrendezési terve is van a képviselő-testületnek.
– Úgy vélem, ez a probléma nem babóti sajátosság. Központi segítség nélkül vélhetően egy település sem tud megbirkózni a feladattal – tette hozzá a polgármester. – A ciklus következő öt évének is megvan a tervezett feladatsora. Ebben első helyen a működőképesség megőrzése áll, ám ezzel kapcsolatban már a jövőre nézve is aggályaim vannak – fogalmazott.

Nagyívű elképzeléseket nem dédelgetnek a Kapuvár melletti faluban. A már felújított községi központot csinosítanák tovább, ha lesz rá keretük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autót loptak Veszkényből - Egymillió a nyomravezetőnek

Elkötöttek egy nagy értékű Opelt egy veszkényi autókereskedésből. Tovább olvasom