Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Öt kisgyereknek adtak esélyt új életre Balázska szervei

Győr-Budapest - Öt kisgyermekben élnek tovább a csornai termálban súlyos sérüleseket szenvedett, hétfőn elhunyt kisfiú szervei. A tüdeje, a mája és a szíve jelenthet új esélyt beteg kistársaknak. A kisalfold.hu információi szerint a transzplantált gyerekek jól vannak, állapotuk kielégítő.

A tragikusan elhunyt kisgyermek szülei végtelen emberi nagyságról és önzetlenségről tettek tanúbizonyságot, amikor felajánlották az elhunyt kisfiú szerveit transzplantációra.

Nekik köszönhetően öt kisgyerek kapott tegnap hajnalban új esélyt az életre.

Az Országos Transzplantációs és Sebészeti Klinikán a máját és a veséjét kapták meg rászoruló gyerekek, míg a tüdejét Bécsben egy kislányba, a szívét a Gottsegen György Kardiológiai Intézetben egy kisfiúba ültették be.

A Blikk információi szerint a 6 éves Flóra, az 5 éves Kristóf, a 10 éves Viki, a 7 éves Virág és a 4 éves Brandon kapott új esélyt a tragikus sorsú kisfiú szerveivel.Flórának egy veleszületett betegség miatt volt szüksége májátültetésre, szülei, Süli Ágnes és József a klinika folyosóján aggódta végig a műtétet. Fotó: Blikk (Simon Judit).
Flórának egy veleszületett betegség miatt volt szüksége májátültetésre, szülei, Süli Ágnes és József a klinika folyosóján aggódta végig a műtétet. Fotó: Blikk (Simon Judit).


– Legyen nekik szerencséjük! – áldotta meg azokat a gyerekeket Margit néni, akik elhunyt unokája szerveit kapták.

Bővebb információ és képek a transzplantált gyerekekről itt."Eddig szerencsére minden rendben"

Szerda esti órákban elértük és beszéltünk a SOTE Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának egyik orvosával, aki elmondta: az elhunyt kisfiú két veséjét és máját ültették be súlyosan beteg gyerekek szervezetébe az intézetben.

"Eddig szerencsére minden rendben, a transzplantált kicsik jól vannak, állapotuk teljesen kielégítő" - közölte a doktor.

Arra a kérdésünkre, miszerint ilyen operációk esetén mikor lehet kijelenteni, hogy sikerült a beavatkozás, az orvos úgy válaszolt: "korai lenne ebbe a kérdésbe belemenni, a transzplantációk után viszonylag sokáig napról napra változás állhat be".

Reméljük, ezt mindegyik esetben örömteli lesz.
 


  

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Jazz8 2009. június 19. 13:13
  „Köszönöm, hogy moderáltatok azért mert rámertem írni valakire aki nem a témához megfelelően ír...”
 • 25. MTT 2009. június 11. 21:37
  „A legnemesebb tett volt, amit ember tehet emberrel.”
 • 24. bogabo 2009. június 11. 21:29
  „respekt.”
 • 23. Söci 2009. június 11. 20:24
  „<moderálva>”
 • 22. Truder 2009. június 11. 20:19
  „Ezek a szülők a mindennapok hősei,meghajolok előttük.Súlyos gyászukban ilyen alázattal lenni az élet iránt..
  Nagyon nemes lélekre vall.Hozzon az idő,és az Úr enyhülést a bánatukra.
  A gyerekeknek jobbulást,mielőbbi felépülést kívánok!”
 • 21. s.margit 2009. június 11. 17:11
  „Fejet kell hajtani a szülőknek .Nagyon nagy erő kellet hozzá .hogy ilyet tegyenek.A szülőknek megnyugvást a gyerekeknek gyógyulást kívánok.”
 • 20. Jazz8 2009. június 11. 15:04
  „<moderálva>”
 • 19. páli 2009. június 11. 14:23
  „<moderálva off>”
 • 18. jockey 2009. június 11. 12:26
  „A szülők minden tiszteletet megérdemelnek. Emellett természetesen részvétem nekik.

  Az viszont rendkívüli módon érdekelne, mit lehetett hozzászólni egy ilyen témájú cikkhez, amit ki kellett moderálni?”
 • 17. narancsvirág 2009. június 11. 09:26
  „Nem találok szavakat!
  Ilyen mély fájdalomba ilyen döntást meghozni.....
  Sok embert tettek vele boldoggá, én csak remélni tudom, hogy a fájdalmuk az idő múlásával enyhülni tud majd. Minden elismerésem az övüké!”
 • 16. Bobolyka 2009. június 11. 09:23
  „Minden tiszteletem a szülőké!! anyaként és egészségügyi dolgozóként is. Még több ilyen önzetlen tettre lenne azonban sajnos szükség, mert rengeteg gyermek ill. felnőtt vár transzplantáció az országban. Régen azt mondták a jó példa ragadós, remélem ezen a téren is igaz lesz!
  Viszont aggályosnak tartom, hogy a transzplantáltak nevei, fotóval kikerültek a médiába. Én még úgy tanultam annakidején, hogy mind a donor, mind a "kapó" kiléte titkos, adatvédelmi szabályok miatt. valószínüleg nem véletlenül volt ez így!

  KICSI ANGYAL NYUGODJ BÉKÉBEN!!!”
 • 15. federik 2009. június 11. 08:21
  „Részvét és tisztelet a SZÜLŐKNEK!
  Takács Tamás!
  Te bizonyára nem fogod fel,de azért tudd:az iménti két szenvtelen modatoddal hiteltelenítettél minden eddigi és minden jövő beli hozzászólásodat.Eddigi véleményeid alapján nekem nem okoztál különösebben nagy csalódást, a szög csak most bújt ki igazán a zsákból!Ne nézz tükörbe,helyette gondolkodjál el azon,hogy mit érezhettek a szülők,mikor soraid olvasták.(amennyiben képes vagy gondolkodni) Ha igen,-akkor véleményként ide csak annyit írj,hogy :SZÜLŐK BOCSÁNAT!”
 • 14. jasper 2009. június 11. 07:32
  „<moderálva>............RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK,ERRE NEM ELÉG A KÖSZÖNÖM EZT KI SEM LEHET FEJEZNI EZT AZ ÉRZÉST,én is anya vagyok de biztos vagyok benne,hogy így döntöttem volna.NYUGODJ BÉKÉBEN KICSI FIÚ!”
 • 13. pacalpöri 2009. június 11. 07:10
  „<moderálva>
  A szölőknek meg javaslok valamilyen állami kitüntetést! Az Ő cselekedetük a mai világban példaértékü!”
 • 12. zsanettiko 2009. június 10. 23:01
  „Öszinte részvétem! Ez nagyon szép cselekedet volt, nem tudom én ebben a helyzetben képes lettem volna e rá. Szerintem sok embernek példát mutattak e cselekedettel. Minden tiszteletem a szülöké.”
 • 11. Söci 2009. június 10. 22:55
  „<moderálva>”
 • 10. TakácsTamás 2009. június 10. 22:13
  „<moderálva>”
 • 9. Csipetke 2009. június 10. 21:21
  „Tiszteletem Balázska szüleinek, emberségből jelesre vizsgáztak! Fájdalmas döntés volt, de ugyanakkor öt gyermeknek adtak esélyt egy új életre, mikor felajánlották gyermekük szerveit.
  Köszönetemet szeretném kifejezni a szülőknek e nemes cselekedetükért, mivel én is így kaptam vissza lányomat 4 évvel ezelőtt.
  A transzplantált gyermekeknek sikeres gyógyulást!”
 • 8. mc 2009. június 10. 21:05
  „A szerencsétlenséget átélt szülők igaz EMBEREK módjára adták a lehetőséget, hogy könnyeiket nyelve, törölgetve adjanak mosolyt és esélyt öt beteg gyermeknek, adjanak hosszú távú reményt öt anyának, öt apának, 10 nagyinak, ugyanannyi nagypapának és még ki tudja hány, a gyermekeket szerető embernek.
  Szeretem és tisztelem Őket ismeretlenül, szeretem őket emberi nagyságukért, érzek Velük együtt fájdalmukban, mert ellentétesen az élet törvényeinek nem Őket gyászolja gyermekük, hanem annak ellent üvöltve kell elszenvedniük a fizikai búcsúzást. A fejükben, a lekükben ott marad...
  Gyermekük lelke és emléke Velük, életet adó, már másokban növekvő szervei pedig esélyt adva öt hasonkorú halálra ítéltnek talán 400 évet is jelenthet.

  Együttérzésem és tiszteletem, köszönetem.

  Meghajtom fejem tiszteletem jeléül.”
 • 7. Josh30 2009. június 10. 20:00
  „Őszinte részvétem és valóban: mélységes tiszteletem. Ez a kisfiú nem hal meg, míg megajándékozottjai hordozzák örökségét, hála szülei emberi nagyságának. Nehéz döntés lehetett, de nagyon tiszteletreméltó.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 86-oson Csornánál: már nincs útzár

Szerdán nem sokkal négy óra előtt egy kamion és egy személygépkocsi ütközött a 86-os út Csorna… Tovább olvasom