Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Öt jelölt a listán

Csorna - November 8-án, az időközi országgyűlési választáson öt jelölt közül választhatnak a szavazópolgárok az 5-ös körzetben.

A mandátumáról lemondott Áder János (Fidesz) helyett küldhetnek a választók új képviselőt az Országgyűlésbe.

Öten indulnak november 8-án Áder János képviselői székéért az 5-ös számú választókörzetben. Az időközi választást azért írták ki, mert a Fidesz politikusa, miután európai parlamenti mandátumot nyert, lemondott képviselői tisztségéről.

A Fidesz Gyopáros Alpár csornai alpolgármestert indítja, az MSZP jelöltje Balogh Csaba kertépítő-parkgondozó. A MIÉP képviselőjelöltje Molnár Tivadar élelmiszer-ipari mérnök, a Jobbiké Takács Krisztián egyetemi hallgató. Összegyűjtötte a szükséges számú ajánlószelvényt, így nyilvántartásba vették a Civil Mozgalom jelöltjét, Demjén Mihályné nyugdíjas jegyzőt is.

A Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalomnak a november 8-i lesz az első megmérettetése országgyűlési választáson. Abban bíznak, hogy a csornai jelölt személyén keresztül meg tudják mutatni, milyen új szemlélettel jelentkeznek a közéletben. A pártviszályok helyett a közös munkára biztatnak, a széthúzás helyett az összefogásra. Következetesen kiállnak a korrupció felszámolása és a kiváltságok megszüntetése mellett is.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. barcog 2009. november 12. 21:09
  „Kedves ördögűző!

  Hívhatom én őket szemfényvesztő szélhámosoknak, harácsoló naplopóknak, de sajnos mi választottuk őket és ott fognak púposkodni a következő 4 évben is, ha fel nem ébred a társadalom KÖZÖNYÖS része. Egyébként ide valódi ördögűzésre van szükség, mert ezek a fickók ("az elit") ördögi tulajdonságokkal vannak felszerelve. A ravaszság, dörzsöltség, a látszatkeltés művészei, valódi ördögök, mert mindig elérik, hogy 20 éve ott terpeszkedjenek a parlamenti bársonyszékben. Magyarország pedig nem érdekli őket.
  Ördögűző barátom, ha tényleg van ilyen képességed gyakran vedd elő a 2010-es választásokig, mert szükségünk lesz rá!

  Üdv:
  barcog”
 • 39. ördögűző 2009. november 11. 17:24
  „Barcog Barátom!
  Ha kérhetem, azt a kifejezést hogy elit, amennyiben a jelenleg regnáló úgynevezett politikusok megjelölésére alkalmazod, azt szigorúan idézőjelek között: "elit"-ként használd, tekintettel a szó valódi jelentésére!!!”
 • 38. banya21 2009. november 10. 07:14
  „Ezt is nézzétek meg:
  http://docs.google.com/present/edit?id=0AZdr3EuRCzNzZGQ0bjZ4emdfMTIzanEzemc5ZnY&hl=hu”
 • 37. barcog 2009. november 09. 06:50
  „A jelen elit megint elérte célját, mert érvénytelen a szavazás. A következőn egy szavazattal és minimális szavazói létszámmal lehet nyerni. Akkor hol marad a demokrácia alapja, a többség hallgat. ÍGY NEM LESZ VALÓDI VÁLTOZÁS 100 ÉV MÚLVA SEM! CSAK A SAJTÓ ÉS MÉDIA FOGJA NEKÜNK BEMAGYARÁZNI, HOGY AZ IS VÁLTOZÁS, HA SEMMI NEM VÁLTOZIK CSAK ANNAK LÁTSZIK. Azután lehet szidni megint 4 évig a következő kormányt. VAN JOGA ANNAK IS SZIDNI AKI NEM MEGY EL SZAVAZNI?
  EL KELL MENNI SZAVAZNI, EZT PÁRT SZIMPÁTIÁTÓL FÜGGETLENÜL MONDOM, MERT 10 ÉVEN BELÜL ELTÜNIK MAGYARORSZÁG A TÉRKÉPRŐL.”
 • 36. CÉEM 2009. november 06. 12:52
  „Itt eléritek.
  Bízom benne hogy a magunk szerény eszközeivel ám annál nagyobb lelkesedésével sokak választási kedvét sikerül meghozni.
  Vasárnap este kiderül, hogy a Fidesz, Mszp, Jobbik és Miép jelöltek mellett hány százalékot kap a Civil Mozgalom színeiben induló Demjénné Márti.
  Köszönet a segítségért!
  Seres Mária és a csornai kampány-stáb.

  Ne feledkezzetek meg a pártok állami támogatásának megvonásáért indított aláírásgyujtésről és a kereskedelmi rádiók megmentéséért indított petícióról sem.
  Részletel a www.civilmozgalom.hu oldalon.”
 • 35. CÉEM 2009. november 04. 13:59
  „Szóljon a rádió!

  TÁMOGASD a Sláger rádió és a Civil Mozgalom közös akcióját a politika mentes kereskedelmi rádiózásért!

  Tarts Te is velünk!

  Seres Mária”
 • 34. CÉEM 2009. november 03. 20:10
  „Aláírásgyűjtés a politikamentes kereskedelmi rádiózás érdekében!
  Bővebben új témában!”
 • 33. Papó 2009. október 31. 18:20
  „rick! Nem borítékolni kell, hanem segíteni!”
 • 32. rick 2009. október 30. 21:35
  „29-30

  Sok sületlenség van abban amit írsz.

  Tisztelve az új mozgalmak jószándékát és erkölcsi tisztaságát azért el kellene azon gondolkodniuk, hogy ha egy időközi választáson is kevés a kampányaktivista, amikor csak egyetlen körzetre kell koncentrálni, mi lesz tavasszal?

  Sajnos lehet borítékolni.”
 • 31. hokiel 2009. október 29. 14:32
  „Lébény”
 • 30. barcog 2009. október 29. 04:18
  „Az előbb kimaradt a hozzászólásodból kiderül, hogy a TI TELEPÜLÉSETEKEN IS MANIPULÁLVA VANNAK A VÁLSZTÓK, EGYOLDALÚ TÁJÉKOZTATÁSSAL!”
 • 29. barcog 2009. október 29. 04:05
  „Kedves hokiel!

  Abban igazad van, hogy a kellő ismertséghez a net kevés. Az viszont nem jut eszedbe ki a felelős azért, hogy Magyarországon még alacsony százalékban használják az emberek a netet. Csak a tények kedvéért az USA-ban 1998-tól alanyi jogon jár az internet hozzáférés minden amerikai állampolgárnak INGYEN!
  Nálunk a három TV csatorna fogható ingyen. Kiket láttál legtöbbször szerepelni, nyilatkozni, magyarázni ezeken a csatornákon? MSZP, FIDESZ, SZDSZ, MDF párt képviselőit! Néha a 20 év alatt volt kivétel pl Kisgazda párt ordítozó szélhámosai, de az értelmes józan paraszti logikára építő politikusok KEVESET VAGY NEM SZEREPELTEK.
  Ezért nem kell csodálkozni, és kapásból leinteni az új erők szerveződését. A sajtó és média egyszerűen elhallgatja azokat a véleményeket már 20 éve, ami megoldást jelentene és az ország hosszú távon fejlődő gazdasági pályára állhatna. EGYELŐRE HA MEGINT CSAK FIDESZ-BEN ÉS MSZP-BEN GONDOLKODUNK TOVÁBB ZUHANUNK A SZAKADÉK FELÉ, MERT MÉG NEM VAGYUNK AZ ALJÁN!!!

  Üdv:
  barcog”
 • 28. banya21 2009. október 28. 10:57
  „Kedves hokiel! Ha települést is írtál volna, talán a kampánysorán felkeresnék a települést az aktivisták. talán még Seres Mária is.
  Kérek mindenkit, hogy jelezze, ha településén nem jártak az aktivisták.”
 • 27. hokiel 2009. október 28. 07:43
  „Én nem vagyok érintve ezen a választáson, de a férjem igen. A mi településünkön csak és kizárólag a Fideszről ill. a Jobbikról lehet hallani, én eddig nem is tudtam, hogy más is indul. attól tartok, hogy ahogy én sem, úgy más sem keresi maga a megválasztandókat, és úgy tűnik, hogy azok pedig nem keresik pl. a férjemet és családját. Ebből így nem lesz mérhető eredmény sem a civileknek, sem pedig az általam nem ismert egyéb politikusoknak. Sztem Gyopáros lesz a befutó és a Jobbik tisztes második helyen lesz. A többi csak az indultak még seregét fogja gyarapítani, mert a nép nem tud róluk, a tömegnek az internet nem terep.”
 • 26. Papó 2009. október 27. 13:28
  „Deir Yassin! Hozzászólásodban nem a véleménynyilvánítást vélem felfedezni, hanem inkább egy nagyfokú tájékozatlanságot! Viszont ez egy kis után olvasással kiküszöbölhető!”
 • 25. barcog 2009. október 27. 11:09
  „Ha már a pénzről van szó megint. A Civil Mozgalmat főleg a kispénzűek, egyszerű és tisztességes állampolgárok támogatják. Nem akar csendőr, de rendőr államot sem, csak a mindenkori parlamenti képviselők ellerizhetőségét (akár melyik párti, a saját képviselőjüket is). Az alkotmány megváltoztatásával meg lehet oldani békésen a dolgokat. A megosztás, uszítás nem hoz ennek az országnak semmi jót már 20 éve. Olyan nehéz ezt megérteni?”
 • 24. FREDDY/S 2009. október 27. 09:30
  „Az elmúlt 20 év alatt elért eredmények alapján szükség van a kontrollra úgy, hogy Demjén Mihályné a Civil Mozgalom képviselőjelöltje a megválasztása esetén a kiváltságosok és a korrupció ellen fellépjen, nemde...”
 • 23. MacGyver 2009. október 26. 10:00
  „Magyar vagy? Akkor tudhatnád, hogy Seres Máriának és a Civil Mozgalomnak esze ágában sem volt állami pénzből költekezni. Épp ellenkezőleg, azt szeretné elérni, hogy más se tegye! Nem érdekes, hogy szinte semmire sincs pénz, ami a nép, az emberek érdekét szolgálná, és maradandó érték lenne? Pályázatok.. Ez olyan mintha a növénytermelő azt várná, hogy mikor esik már az eső, pedig öntözni is tudna, ha nagyon akarna. És ha aszály van, akkor pechje volt? Persze mindehhez jó szándék szükséges, de abból az uraknál egyre kevesebb van.
  Papp Józsefben, Medgyessyben, Áder Jánosban, Gyurcsány Ferencben, a tisztelt képviselő testületekben, Bajnai Gordonban, Molnár Csabában aki csak hülyeségeket beszél, a tisztelt ház uraiban, Dr. Turi György polgármester úrban, aki az ipari parkba új munkahelyeket ígért lassan már 4 éve nem csalódtál?”
 • 22. Deir_Yassin 2009. október 25. 22:56
  „Ügyes húzás Civilek. Körbeküldtétek a levlistán a cikket hogy mindenki regeljen be aztán kommenteljen. Jaj de átlátszó. Egyébként hatalmasat csalódtam Seres Máriában, én aláírtam a petícióját de nem azért hogy egy újabb pártot alapítson. Szánalmas. Hajrá Krisztián! Győzzön a Jobbik!”
 • 21. barcog 2009. október 25. 21:43
  „Papó nem naiv!

  1990-től saját magam is naiv voltam, mert hittem annak, hogy majd a következő kormány meg tudja oldani az ország problémáit. 20 év után ideje volt rájönnöm, hogy az összes eddig hatalmon lévő és volt párt SAJÁT ZSEB PÁRTI!!! Csak az ÚJ ERŐK PARLAMENTBE JUTÁSA JELENTHET KITÖRÉST, ÁTTÖRÉST, VALÓDI VÁLTOZÁST.

  barcog”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csuhéfonók

Szil - Csuhéfonó asszonyok mutatták be évszázados tudományukat a gyerekeknek. Tovább olvasom