Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Öt fejlesztési pályázat elbírálására várnak Rábacsécsényben

Civil tanácsadó bizottság létrehozásáról döntött a rábacsécsényi képviselő-testület. A döntések előkészítésében számítanak a segítségére. Az önkormányzat nagy tervekkel készül a jövőre.

Rábacsécsényben második ciklusát kezdte meg a polgármesteri székben Kovács Teodóra. Úgy fogalmaz, a megkezdett úton mehetnek tovább és befejezhetik, amit elkezdtek. A helyiekre is számítanak. A képviselő-testület felállít egy nyolctagú tanácsadó bizottságot. A településen élők segítségét, ötleteit várják ugyanis az elöljárók. A bizottságnak tagja lesz nyugdíjas, vállalkozó, pedagógus, szülő, illetve az aktív dolgozók is képviseltetik magukat. Feladatuk lesz, hogy véleményükkel közreműködjenek a döntések előkészítésében.

Kovács Teodóra: A polgármesteri hivatal épületét szeretnék felújítani. Az iskola működése biztosított, a ravatalozó rekonstrukciójához támogatást remélnek.
Kovács Teodóra: A polgármesteri hivatal épületét szeretnék felújítani. Az iskola működése biztosított, a ravatalozó rekonstrukciójához támogatást remélnek.

– Szeretnénk azt folytatni, amit az elmúlt években elkezdtünk. Ehhez a felhatalmazást megkaptuk a csécsényiektől, amit képviselőtársaimmal együtt köszönünk. Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak – mondta elöljáróban Kovács Teodóra. – Vannak terveink, és van öt, elbírálásra váró pályázatunk is. Bízunk benne, hogy a támogatások elnyerésével megvalósítjuk az elképzeléseinket. Szeretnénk a régi iskola épületét felújítani, a ravatalozót rendbe tenni és tervezzük tavasszal egy urnafal kialakítását is. Elhatároztuk azt is, hogy minden évben, pályázatoktól függetlenül, egy-egy járdaszakaszt felújítunk. Két belterületi utunk szintén olyan állapotban van, melyekre gondot kell fordítanunk: a Szalacsi tagra vezető, illetve a Szentháromság téri – tájékoztatott Kovács Teodóra.


Pályázatból kívánják Rábacsécsényben a játszóteret bővíteni, valamint a községháza épületét felújítani. Az orvosi rendelő korszerűsítése ugyancsak szerepel a képviselő-testület programjában.

– Még egy nagyobb beruházást terveztünk el, ami komoly feladat lesz. Az iskola és az óvoda nyílászáróinak cseréjét szeretnénk megoldani a közeljövőben. Szerencsére intézményeink jövője biztosított hosszabb távon is. Iskolánk a téti kistérségi társulás tagiskolájaként működik, úgy néz ki, hogy a százötven körüli gyereklétszám állandósul – jegyezte meg a polgármester.

A közeljövő eseményei között Kovács Teodóra megemlítette a nyugdíjasok délutánját. Rövidesen a községi betlehemet is felállítják a templomkertben, karácsonykor pedig a gyerekeket lepik meg ajándékokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék cipősdobozban

Csorna - A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat bekapcsolódott a Baptista Szeretetszolgálat által… Tovább olvasom