Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Osztrák cég települ Csornára

Csorna - Osztrák tulajdonú, műanyag alkatrészeket gyártó vállalkozás telepedik le Csornán. Megkezdték a gépek beszerelését és a próbagyártást. Hamarosan harmincöt munkatársat foglalkoztathatnak.
Egy orvosi eszközökhöz alkatrészeket gyártó üzem költözik Csornára. A vállalkozás osztrák tulajdonban van, vezetői már egyeztettek a helyi önkormányzattal is. Gyopáros Alpár alpolgármester arról számolt be a Kisalföldnek, hogy a cég a Mofém-gyárteleppel szemben lévő épületet bérelte ki, ahol korábban varroda működött.


A profilnak megfelelően

– Soprontól Győrig kerestük a lehetőséget a letelepedésre, végül Csorna mellett döntöttünk – mondta el a Kisalföldnek Aurel Szirmay, a cég ügyvezető igazgatója. – Fontos szempont volt számunkra, hogy Bécshez közeli, határ menti települést találjunk, és arról is érdeklődtünk, hol lehet a vállalkozás profiljának megfelelő munkaerőt találni.

Munkahelyteremtés: Az osztrák cég egyelőre ebben az épületben kezdi meg a munkát. Terveik szerint újabb csarnokokkal is bővülhet a terület.

Szakemberhiány Bécsben

Hozzátette: az sem elvetendő tény, hogy Csornán ajánlottak vállalkozásuknak megfelelő területet. A későbbi fejlesztések során az épületet bővíthetik, négy-öt csarnok kialakításán gondolkodnak, ahol tizenöt különböző terméket állíthatnak elő. Aurel Szirmay megjegyezte: azért határoztak a keleti terjeszkedés mellett, mert az osztrák fővárosban és környékén szakemberhiány nehezíti a termelést, sok cég küzd e problémával. Csornán 8–10 alkalmazott felvételét tervezik, de a későbbiekben a munkatársak száma tovább bővülhet. A műanyag-feldolgozásra, sebész-, orvostechnikai termékek gyártására szakosodott vállalkozás rábaközi épületét folyamatosan rendezik be gépekkel és elkezdték a próbagyártást is.


Elsősorban Európában

– Amint az üzembe helyezéshez szükséges papírok elkészülnek, kezdeni szeretnénk. A napokban elkezdjük a munkaerő felvételt is – emelte ki az ügyvezető igazgató. – Három-négy hölgyet sorozatmunkára, két-három lakatost, egy CNC-esztergályos és egy gépszerelőt alkalmaznának első körben, de öt-hat hónap múlva akár harmincötre is bővülhetne számuk.

A Csornán gyártott termékeket elsősorban Európában (Magyarországon is forgalmaznák) és az arab országokban értékesítik majd. A növekedéssel a tervek szerint a későbbiekben az egész világpiacot megcélozzák.

Olvasóink írták

  • 1. Putyilov 2008. január 18. 12:12
    „A cég nevére kíváncsi lennék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

750 éves a csipke faluja

Hövej - Fennállása hétszázötvenedik évfordulóját szombaton ünnepli Hövej. A növekvő lélekszámú falu… Tovább olvasom