Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Ősztől visszaveszik óvodájukat

Közösségi házat avattak, visszaveszik óvodájukat s egy busz beszerzését tervezik a vitnyédi községházán. A polgármester hangoztatta: falunapjukat a helyiek mától fogva maguknak szervezik.
– Mintegy huszonötmillió forint pályázati pénzből és helyi forrásból a minap készült el a község új közösségi háza – tájékoztatta lapunkat Zsámboki László, a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület elnöke. A civil szervezet régi álma valósult meg azzal, hogy a régi iskolát megkapták a helyi egyesületek. Az épületben 2008-ig folyt oktatás, most itt tartja összejöveteleit a hagyományőrző egyesületen kívül a helyi nyugdíjasklub is.

Szalai Csaba: Erősítjük a helyiek összetartozását a rendezvényeink által.
Szalai Csaba: Erősítjük a helyiek összetartozását a rendezvényeink által.

– A néptáncosok termét a községháza és az egyesület renováltatta, s a szépkorúak mellett a fiatalabbaknak szóló számítógépes terem is került az épületbe, egyik helyiségben pedig helytörténeti tárlatot nyitottunk – tette hozzá Zsámboki László. Az épület külsejét teljesen felújították, a tetőzetet és a nyílászárókat is kicserélték.

– A helytörténeti tárlatnak reményeink szerint egy külön épületet szentelünk, ahol a faluban még nagy számban fellelhető régi emlékeket autentikus környezetben állíthatjuk ki – tette hozzá Szalai Csaba polgármester. A tárgyak gyűjtésében sokat segített a nyugdíjasklub is.

– Úgy vélem azonban, a falu életére idén a legnagyobb hatással a Kapuvár fennhatósága alá tartozó óvoda visszavétele lesz – hangoztatta a polgármester. A Berekerdő nevet kapó intézmény szeptember elejétől visszakerül a vitnyédi községházához. A polgármester ígérete szerint a részletekről később tájékoztatja a Kisalföldet.

A vitnyédiek idei terveiben egy busz beszerzése is szerepel, melyben újra nagy szerepet kaphatnak a civil szervezetek. Ebben az évben szintén újdonság, hogy a helyi konyha ételeit a tavaly ide csatlakozott Agyagosszergényben is kóstolhatják. A közös hivatal – Szalai Csaba szerint – beváltotta a hozzá fűzött reményeket. – Ugyancsak az idei év újdonsága, hogy a falunapot most igazán a helyiek részére próbáljuk megszervezni, a civilek által. Ezzel egyértelműen az összetartozásra helyezzük a hangsúlyt – fogalmazott Szalai Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állást keres? – Ajánlatok munkát keresőknek

A Rábaközben ács-állványozót, bérelszámolót, cukrászt, építőipari segédmunkást is keresnek. Tovább olvasom