Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Ősztől újra kistérségi Nyugdíjas Akadémia

Az első lezárult, várhatóan ősszel kezdődik a második kistérségi Nyugdíjas Akadémia Csornán. A befejező előadáson a Fertő–Hanság Nemzeti Parkot ismerhették meg a hallgatók.


Lezárult Csornán az első kistérségi Nyugdíjas Akadémia. A hallgatók a hatodik, befejező előadáson a Fertő–Hanság Nemzeti Park értékeit, turisztikai lehetőségeit ismerhették meg. Azok, akik legalább négy aláírást gyűjtöttek leckekönyvükbe, a kistérségi társulás irodájában adhatják le a dokumentumot.

Kiss Miklós, a Fertő–Hanság Nemzeti Park turisztikai szakreferense bemutatta a nemzeti park történetét. Fényképpel színesítette előadását, melyben szólt a ritka növényvilágról, az állatokról, a természeti szépségekről. Beszélt a turisztikai lehetőségekről is. Mint kiderült, a nemzeti parkban számos olyan programot szerveznek, melyeken csoportok, családok, baráti társaságok vehetnek részt. Madárlesek, kenus túrák, séták, madármegfigyelések, kerékpáros kirándulások csábítják a látogatókat.

– A nemzeti park alapfeladatai között szerepel a táj és a természeti értékek őrzése, védelme. Ugyanígy fontos, hogy élményekhez, tudományos ismeretekhez juttassuk a területre látogatókat – fogalmazott az előadó. – Ennek több formája van, többféle szolgáltatást nyújt a park. Ilyenek a klasszikus túravezetés a védett területeken, erdei iskolák szervezése, természetvédelmi oktatások, szálláshelyek üzemeltetése.

Látogató- és oktatóközpontok fenntartása, kerékpárkölcsönzés.
Az előadáson Sipos Bernadett, a kistérségi társulás felnőttképzési felelőse elmondta: várhatóan ősszel indul a Nyugdíjas Akadémia második évfolyama, új témákkal, új előadókkal. A négy aláírást összegyűjtő hallgatók január 24-ig adhatják le leckekönyvüket a társulás Laky Döme utcai irodájában, munkaidőben. Január 26-án pedig ünnepélyes évzárót tartanak, melyen átadják az okleveleket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Mindannyian Krisztus egyháza vagyunk˝

Evangélikus, katolikus és református lelkipásztorok együtt hirdették az evangéliumot Csornán. Az… Tovább olvasom