Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Összeugrasztotta a kuvasz az utcabelieket

Szárföld - Egy kuvasz miatt vitatkoztak össze az Árpád utcaiak. A szemben lakók szerint a kutya rendszeresen kiszökik az udvarról és rettegésben tartja a járókelőket.
Kutyaügy borzolja a kedélyeket Szárföldön, az Árpád utcában. A Molnár család arra panaszkodott a Kisalföldnek, hogy a velük szemben lévő telep kuvasza rettegésben tartja őket. Kihívták már a rendőröket, bejelentést tettek az önkormányzatnál, de az állat továbbra is kiszökik az utcára.
Molnárék állítására a telep tulajdonosa, Pozsgay István úgy reagált, hogy az eb azokat támadja, akik korábban az állatot bántották.

– Három éve tart a huzavona, azóta nem tudjuk elérni, hogy megfelelő körülmények között tartsák a kuvaszt – mondta el a helyszínen Molnár Zoltán. – A kerítés hibás, a kutya kiszökik az utcára. Nemegyszer támadt már ránk, az autónknak is nekiment. Volt, hogy éjjel, munkából hazamenet nem tudtunk kiszállni a kocsiból, mert támadott. Akkor a tulajdonost hívtuk ki. Édesanyám a munkából szintén éjjel ér haza, de félve tud csak közlekedni, mert bármelyik pillanatban ráronthat. Sajnos a rendőrséget is értesítenünk kellett, de a rendőrautónak is nekiment.
Az esetből szabálysértési eljárás lett, a csornai jegyző tavaly októberben megbírságolta a gazdát és kötelezte az ebtartási rendelet betartására. Molnárék szerint hiába. Mint mondták, ha „ügy" van, három napig elzárják a kutyát, de aztán minden kezdődik elölről.

Molnár Zoltán és családja tart a nagy testű állattól, amelyik gyakran kiszökött és már az autójukat is megtámadta.

Pozsgay István szerint oka van annak, hogy éppen Molnárékat támadja kutyájuk. Ők ugyanis korábban bántalmazták a kuvaszt. Vitatkozni azonban nem akar, inkább megkötik a kutyát. A kerítést egyébként már megjavították. Ottjártunkkor a házőrző valóban az udvaron, kerítésen belül tartózkodott.

Olvasóink írták

  • 1. Várkonyi Gábor 2008. január 09. 12:07
    „Zoltán az én kérésemre kereste fel a Kisalföld szerkesztőségét, akik megpróbáltak segíteni neki!
    Véleményem szerint minden kutyát gondosan elzárva kell tartani azért, hogy a szomszédok és járókelők biztonságban érezhessék magukat. Az utcán sem szabad sétáltatni a kutyát póráz és szájkosár nélkül; erről jogszabály van, a kutyatulajdonosok esetenként egy-egy szabálysértési feljelentéssel gazdagodhatnak a jogszabály semmibe vételével!
    Továbbá felháborítónak tartom, hogy többszöri feljelentés és kérelem után sem gondoskodott a telep tulajdonosa a kutya zárva tartásáról. Ez felelőtlenség.... én bezárattam volna már a helyet, minden törvényes erővel! Remélem ez a cikk nem csak az érintetteket, de a még hasonló körülmények között lévő kutyatartókat is megérinti és időben lépnek, mielőtt baleset történne! (lásd pl. MÉH-telep kutya-elpusztítása)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyi központot terveznek

Vitnyéd - Vitnyéd elmúlt évét az intézményátalakítás határozta meg. Idei terveikben az orvosi… Tovább olvasom