Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Összetartó civilek

A község civil életének pezsgésére büszke a szilsárkányi polgármester. Zöld Péter arról beszélt a Kisalföldnek, hogy jó példa erre a negyedik lovasnap megszervezése. Civil szervezetek fogtak össze a sikerért.
A negyedik lovasnap főszervezője a Szilsárkány és Környéke Hagyományőrző Lovassport Egyesület volt. Idén azonban többen is besegítettek, így a gyereknapi programokat is megtartották ugyanitt.

– Büszke vagyok rájuk, és köszönöm mindenkinek, akik kivették részüket a munkából – fogalmazott Zöld Péter. – Ott voltak a Falunkért, Szilsárkányért Egyesület, az idősek klubja tagjai és a beledi központtal működő, helyi családsegítő szolgálat munkatársai. Sok önkéntes is bekapcsolódott, például a pálya kialakításába vagy a főzésbe. Azért meg külön elismerés jár a hajtóknak, főleg azoknak, akik messziről érkeztek hozzánk, hogy a zord időjárás ellenére is kitartóak voltak. A gyerekprogramok szervezői is kitettek magukért, ahogy a katasztrófavédelem munkatársai is megtartották bemutatójukat. A polgármester hozzátette: most is kiderült, hogy összefogással jelentős eredményeket lehet elérni.

A polgármester megemlítette: a faluban a civil szervezetek tevékenysége egyre inkább kiteljesedik. És ha a számuk már nem is emelkedik tovább, de munkájuk mindenképpen színesíti a község életét. Rendszeresen szerveznek például kulturális rendezvényeket, például író-olvasó találkozókat. Dolgoznak a polgárőrök, az önkéntes tűzoltók, a Pásztorival közös sportegyesület és nemrégen megalakult az idősek klubja is.

Az önkormányzat a civilek támogatására másfél millió forintot biztosít minden évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladéklerakás ingyen

A Rekultív kft. Csorna, Andrássy utca 33. szám alatti telephelyén lehetőség van zöldhulladék (avar,… Tovább olvasom