Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Összeomlás előtt a kapuvári húsüzem?

Az origo.hu birtokába jutott levél szerint Kapuváron a helyzet nagyon feszült.

A kisalfold.hu írta

Kihallgatták az egykori gazdasági igazgatót >>
A Kapuvári Hús Zrt. körül kialakult, pattanásig feszült helyzetet jól példázza, hogy a múlt héten a többségi tulajdonos által delegált vezetőség új biztonsági őröket vett fel, akiknek feladatai közt szerepelt az is, hogy a kisebbségi tulajdonost, Foltányi Árpádot ne engedjék az épületbe. Foltányi a megyei kormánybiztosnak, Széles Sándornak írt segítségkérő levelében - amelyet az [origo]-nak megmutatott -  úgy fogalmazott, "engem mint az igazgatóság elnökét kitiltottak a gyárból. Idegen biztonsági őrök vannak a portán, megkérdeznek mindenkit, hová megy... A dolgozók utasításba kapták, hogy velem nem beszélhetnek".

Cikkeink a Kapuvári Hús Zrt-ről >>
Foltányi korábban a cég gazdasági vezetője is volt, de augusztus 31-ei hatállyal felmondott. "Tekintettel a múlt héten történtekre" a többségi tulajdonos azonban felmentette a munkavégzés alól még a felmondási idő alatt. Sőt az igazgatóság éléről is el kívánják távolítani. A többségi tulajdonos befektetőket képviselő jogász, Zsobrák Péter szerint nem igaz, hogy kizárták Foltányit az üzemből, ezt bizonyítja, hogy kedden ott volt az igazgatósági ülésén. "Most ott állunk, hogy 25 százalékával sok döntést megakadályoz. Most még elnöke az igazgatóságnak, de csak 3-áig, mert akkor szeretnénk leváltani" - mondta Zsobrák.

Foltányi arról is írt, hogy "Kapuváron a helyzet nagyon feszült. Kétszáz késsel, bárddal dolgozó ember van a gyárban. A közhangulat az, hogy ha velem ezt törvénytelenül megcsinálhatják, velük bármit megtehetnek". Az [origo] megkeresésére Pászli Tibor, a húsüzem szakszervezeti vezetője is azt állította, Foltányit valóban nem engedik a biztonsági őrök az épületbe, és azt is mondta, hogy "a hangulat nagyon feszült, de nem a biztonsági őrök miatt."

Pászli Tibor az [origo]-nak azt mondta, Zsobrák Péter és az új tulajdonosi kör kakukktojás számukra. Állítása szerint a húsipari szereplők mindenkit ismernek a szakmában, Zsobrák neve azonban teljesen ismeretlen. Amikor találkoztak az ügyvéddel, időt kért, hogy rendbe tegyék a céget. Pászli Tibor úgy fogalmazott, hogy új embernek jár a bizalom, de a dolgozókat csak egy dolog érdekli: hogy megmaradjon a gyár a négyszáz munkahelyével. "Becsületesen dolgoznak a munkások, mégis kirúgnák a talajt a lábuk alól? Mindenki nem mehet Ausztriába dolgozni" - mondta.

További részletek itt >>

Olvasóink írták

 • 18. egyapuka 2012. szeptember 11. 16:55
  „Na, a mohikánunknak sem hihetünk, jól tudom, hogy ma kedd van!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 17. quaestor 2012. szeptember 07. 23:27
  „Azért ez borzasztó, hogy hitegetik az embereket, senki nem tud semmi konkrétumot, óriási a bizonytalanság. Az is keresi az új munkahelyet, aki szeretett és szeret ott dolgozni. Sok családban a szülők is ott dolgoznak, s ha végleg bedöntik a gyárat, a családoknak is meszeltek.”
 • 16. pacalpöri 2012. szeptember 07. 15:26
  „Szánalmasan nézett ki "MINTBOLT" kinálata!!! :-(”
 • 15. hunmohikan 2012. szeptember 07. 10:25
  „vision!!

  hétfőn mindent elmondok. nézd meg a face book oldalam rengetegen fognak segíteni. mi a húsiparban tiszteljük egymást. alig maradtunk páran Pick, Gyula Pépa Kométa, Kapuvár a többi cégnél is ugyanilyen siralmas állapotok vannak ( a pick még kivétel ) csak ott gerinces vezetők állnak a cég élén”
 • 14. Vision 2012. szeptember 07. 06:29
  „hunmohikan
  Nagyon optimista vagy a gyár jövőjét illetően, nem? Honnan és kitől lesz ehez guba? Nem egy előre megírt szindarab (tragédia, de inkább tragikomédia) forgatókönyve zajlik most a szemünk előtt?
  De legyen neked igazad, szükség lenne egy jó színvonalú üzemre, egy tőkeerős befektetővel az élen.
  A dolgozóknak meg mondani kellene valamit, minek ide kavarni a jobbikot (az tragédia, ha sokak a jobbiktól várnak megoldást).”
 • 13. hunmohikan 2012. szeptember 06. 22:04
  „lolka50

  nem kell jönnie, a Miniszterelnök Úrnak. csak vitesse el innét Zsobrákot, H. Szilárdot, ( őt nem ismerem, gazdasági igazgatóként hozták, jogerősen elitélték egy év letöltenő börtönre felszámolás alatt ekövetett csalásért. ) meg Bedecset. aztán mi rendberakjuk a céget. ez a mi névsor nagyon impozáns lesz. A régi nagyágyúk is megszólalnak.”
 • 12. hunmohikan 2012. szeptember 06. 16:45
  „egyapuka

  én nem hallottam se cigányozást, se zsidózást de nem is ezért írtam.

  miután a nav egy hete házkutatást tartott, s meggyanúsított, azóta számítok mindenfajta provokációra. nem ismerem Csákány Annamáriát, a helyi politikai viszonyok Kapuvár városának polgáraira tartoznak. én nem vagyok az. ti el nem tudjátok képzelni, milyen aljas erők állnak itt a háttérben, ezért nem akarom, hogy bármilyen provokációnak felüljünk.
  <moderálva>”
 • 11. lolka50 2012. szeptember 06. 16:10
  „Utolsó Mohikán jöjjön el az Orbán Piktor és tegyen rendet!!”
 • 10. egyapuka 2012. szeptember 06. 15:20
  „Bent a munkahelyen dolgozók egymásra vannak utalva, megy a szalag ,miért cigányoznának.
  Szerintem ez hülyeség "hunmohikán"”
 • 9. hunmohikan 2012. szeptember 06. 08:01
  „minden szinten provokálnak bennünket!

  jó nagy tüzet raktunk, s sokan szeretnék itt megsütni pecsenyéjüket!

  de mi csak a barátainkat fogjuk magunk közénk hívni!

  senki sem sérthet meg egy másik embert emberi méltóságában!

  Aki ezentúl cigányozik vagy zsidózik a gyárban, rendkívüli felmondással fogom elküldeni.
  a gyárkapun kívül mindenki olyan pártnak a tagja, vagy szimpatizánsa, amilyet szabadon választ magának.

  a gyárkapun belül pedig mindenki a Kapuvári Hús dolgozója, s erre rövidesen nagyon büszke lehet.

  Nyugalom! semmilyen provokációnak ne üljetek fel!”
 • 8. hunmohikan 2012. szeptember 05. 22:08
  „kedves dsj, tévedsz.
  összecsomagolt már a felszámoló, hogy megy gyulára aug 21-én. tudom, beszéltem vele, aug 15-én. erre egy Szepsy furmintban fogadtam egy hölgyel. Évának hívják ( bár úriember biztosra nem fogad, s ezért egy kicsit szégyeltem is magam )

  erre orbán az én biztosra vett fogadásom, egy Szepsy Furmintot ! elvesztet velem.

  aug 17-én a Miniszterelnök úr lerendelte Felcsútra az MFB vezérkarát és Lázárt.
  A kormány világosan kijelentette, hogy nem hagyja a húsipart bedőlni. Minket sem. Túl sok bizalmam sose volt állami intézkedésekben, de ez azért erőt adott az elmúlt napokban.

  S bár egy hete a házkutatás és a gyanusítás olyan volt, mint egy sorozat Magnum 3.47-ből Swarcheneggernek, amikor terminátort játszott,( természetesen amikor jó terminátort) azaz kicsit lelasított, de végül is tiszta helyzetett teremtett. Soha nem lennék politikus, de pontosan tudom, hogy működnek. Ők se lennének indiánok, de páran sejtik, hogyan működünk. Megkértem pár újságírót , majd ők kiderítik, mi is történt itt, engem ez már nem érdekel.

  Az érdekel, hogy hogyan állítsuk újra talpra Kapuvárt, s az a tulajdonosi szerkezet maradjon, amit kitaláltam. ( A Pápai Hús tulajdonosi szerkezete hasonló.) Egyébként ma a kormány bejelentette a fordított Áfát.

  egyébként egy hete nem volt internetem, a facebookra nem tudok belépni, mert elfelejtettem a jelszavam. a családi számítógépemet is elvitték. és a biztonsági mentéseket is, ( külső Winchester ) azt, hogy engem ilyen alaptalan vád érjen, fegyveres házkutatást tartsanak nálam, elképzelni sem tudtam. azt, hogy ennek ki áll a hátterében, ki fogom deríteni. s akkor egy kicsit kiásom megint a csatabárdot, azaz megírom. ez lesz a bosszúm.

  sajnos, napjainkban kevesen olvassák Bulgakov mester és Margaritáját. s ha olvassák, se biztos, hogy megértik. én huszonkétévesen olvastam előszőr, s huszonnégy év múlva értettem meg. Tavaly nyáron.

  s tavaly ősszel mégis féltem, hogy bedőlünk, s sok tisztességes embert ér kár.

  Azt mondtam a munkásgyűlésen pár hete, hogy nyugodtan alszom, ez akkor is igaz volt, s most is az. ( nyugodtan az ember akkor alszik, ha tiszta a lelkiismerete )

  Felkészültem már hónapokkal ezelőtt, hogy lehet egy iyen forgatókönyv.

  egy kis elmélkedés, eltérve a tárgyunktól:
  Szeretek könyveket ajánlani, mint vettétek észre, s mindenkinek ajánlom Lukács János ( a könyvborítón Jhon Lukacs ) Öt nap Londonban 1940. című könyvét. Sir Wiston Churchchill egymaga fordította meg pár sorsdöntő napban Európa történelmének alakulását, s állította meg Hitlert. legyőzni azonban egymagában nem tudta, s ennek ittuk 40 évig a levét. Míg jött egy lengyel pap, akit pápává választottak, s mikor hazája földjére lépett, azt mondta: Ne féljetek! s ez a két szó visszabillentette Európát történelme folyamához. S persze azért ehhez kellett a Vaslady, meg az a buta cowboy. Reagan nem volt tényleg túl okos, csak bölcs. És volt hite, erkölcse. viszont ez a lényeg.

  vissza Kapuvárhoz:
  Nyugalom!!!!!!!! pár nap, de fontos, hogy minden jogszerűen történjék.

  ja, Lázárhoz vissztérve 4 apróság
  1989-ben meghalt egy vásárhelyi polgár, akiről utcát neveztek el. ki tudja a vásárhelyi polgárokon kívül a nevét?

  itt írta Németh László A Minőség forradalma cimű könyvét. Ki olvasta?

  ki tud még egy várost mondani, ahol megszünt a szegregált oktatás?

  Melyik városban rendezték még az ügyökkérdést ilyen tisztán és világosan?

  azért a városi adósok nevének nyilvánosságra hozatala durva.

  de így is 4:1”
 • 7. dsj 2012. szeptember 05. 19:20
  „Lázár, kelj fel és járj! Kapuvárig meg se állj! Mentsd meg, mint Gyulát!”
 • 6. egyapuka 2012. szeptember 05. 16:19
  „Ma reggel is a gyár előtt állt vagy 100 ember. rendőrök voltak közöttük.”
 • 5. hunmohikan 2012. szeptember 05. 14:33
  „kedves árpádfiai25!

  nagyon köszönöm, tudom ám ki vagy.

  most már minden rendben lesz. jövő héten találkozunk.

  a fertődi iskolaigazgatónőt ért méltatlan támadássorozat kapcsán is elmondtam, milyen fontos a szolidaritás.

  hunmohikán elássa a csatabárdot, elszív barátaival egy békepipát!

  uff!”
 • 4. bojtár 2012. szeptember 04. 23:21
  „majd koser üzem lesz ott is van mit mëg eladni ,de mär nem sok”
 • 3. quaestor 2012. szeptember 04. 20:59
  „Vizet nem lehet "kikapcsolni" napé! Amúgy van víz itt is, ott is...”
 • 2. napé 2012. szeptember 04. 20:50
  „a vizet is kikapcsolták”
 • 1. AranyKözépút 2012. szeptember 04. 18:01
  „Lehet, hogy egy stroman az új ember?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízből szedik a paradicsomot a kertben

Sopronnémetiben kiöntött a Keszeg-ér, a kertek aljáig ér a víz, néhol ebből szedik a paradicsomot.… Tovább olvasom