Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ősszel kezdődik a híd építése

Idén ősszel kezdik Vallánál (Wallern) a Berg Gusztáv híd építését. A kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum funkcióit megtartja a helyi önkormányzat.


A határon átnyúló együttműködés keretében kapott 2,3 millió eurós támogatást Kapuvár. A projekt a burgenlandi Fertőzug és a Hanság–Rábaköz turisztikai fejlesztését célozza a két társtérség összekötésével. A projekt eredményeként Kapuvár és a Rábaköz az észak–déli kerékpáros közlekedés szerves részévé válik. Mindezt a Hanság-főcsatornán, Vallánál (Wallern) megépítendő új kerékpáros- és gyalogoshíd is elősegíti majd. A térség kerékpárút-hálózata is nagymértékben bővül, a „Fertő–hansági környezetbarát mobilitás" címet viselő projekt költségvetése 7,3 millió
euró, melyből 6,2 milliónyi a támogatás és valamivel több mint egymillió euró az önerő.

Négy kerékpáros-pihenőt is építenek a magyar oldalon, valamint kétnyelvű honlapot is létrehoztak.

Hany Istók-centrum: megmarad az eredeti funkció.
Hany Istók-centrum: megmarad az eredeti funkció.


A részletekről tegnap Kapuváron Németh Csóka Gábor alpolgármester elmondta: 2,5 millió euró támogatás esik Kapuvárra, melyből kiépítik és kitáblázzák a határig, a Hanság-főcsatornáig a kerékpárutat és bevonják a programba a Hany Istók Kerékpáros Centrumot is.

– A centrum építését követően öt évig nem változtatható az épület funkciója. E határidő idén szeptemberben telik le, ám az épület a város tulajdonában marad és eredeti funkcióin sem változtatunk
– mondta az alpolgármester.

Szabó Márton kapuvári projektfelelős elmondta, ősszel megkezdik a Berg Gusztáv híd építését, melynek közbeszerzési eljárása tart. Ez a híd köti össze a Fertő tó körüli osztrák kerékpárút-hálózatot a most kiépítendő kapuvári hálózattal. Négy kerékpáros-pihenőt is építenek a magyar oldalon, valamint kétnyelvű honlapot is létrehoztak. A projekt költségvetése biztosítja, hogy a kerékpáros turisztikai kínálatuk megjelenjen a budapesti és a bécsi turisztikai kiállításon is.
Roman Michalek, a projekt osztrák felelőse hozzátette: náluk a kerékpáros-bővítések mellett vasúti fejlesztéseket is terveznek, többek között Vallán, s építenek kerékpáros-pihenőket és -szervizeket is. – Az utak építése megkezdődött, a szervizek tervezése zajlik. Terveink szerint 2012 végére az első útszakaszokat át is adjuk – mondta az osztrák illetékes.

Olvasóink írták

 • 7. Star-Spangled 2011. június 20. 20:46
  „#1 Magyarul beszelsz,nem?”
 • 6. enesei 2011. június 20. 12:01
  „Laza
  Nem iratnak felmondást, - mert ilyen nem fordulhat elő. Abból indulnak ki, hogy ennek a tervezett határidőre EL KÖLL KÉSZÜLNI. Mert azt úgy tervezik, hogy befejezhető legyen. Még akkor is, ha öregasszonyok potyognak a mennyből. Meg akkor is, ha totál más van a hid alapjában, mint a valamikori terveken. Mert azért terv a terv. Előkészités, helyszini szemle, próbavétel, meggyőződés smafu? B-terv smafu? Újratervezés/engedélyeztetés 1 hónapja(!!!) smafu? Smafu. 50km-rel odébb nem erről hires a Strabag, nem igy lett Európa egyik legnagyobb kivitelezője. No, de Mo az Mo! Itt másképp fújnak a szelek. És ha csak kacagnának! De szerintem más is történik a háttérben, nem csak móka, s kacagás... Csalódnék, ha nem igy lenne. De meggyőzhető vagyok. Már régóta várok rá. Nem jön.”
 • 5. Laza 2011. június 20. 09:14
  „50km odébb valakivel már megíratták volna a fel vagy lemondását. Nálunk csak kacagnak, érdekes nem?”
 • 4. enesei 2011. június 20. 08:29
  „Próbáltam pozitivan állni a dologhoz (Kis-Rába), nem csatlakozni a mindig "úgy sem lesz belőle semmi" népes csapatához. Talán most, most az egyszer, meg talán a név is kötelez (Strabag)... Oszt ez lett belőle. Most már az a véleményem, hogy vannak elátkozott helyek, ahol az úristen sem tud csodát tenni. Ennek igy köll lenni, mert ez egy ilyen hely!”
 • 3. lakó1 2011. június 18. 21:10
  „talán inkább a kisrába hidat kéne nagyon gyorsan elkezdeni,mert lebénult a város!!!!”
 • 2. profi10 2011. június 18. 19:03
  „Dícséretes dolog, sok sikert a kivitelezéshez.
  Szeretnék olvasni a Kis-Rába hídról is.
  Mikor történik valami ebben a bohózatban?
  A budapesti Lánchídat 170 évvel ezelőtt gördülékenyebben építették, a fennmaradt információk alapján.
  Meg kellene szólaltatni a felelőst, és megkérdezni, meddig vakarássza még a seggét érdemi intézkedés nélkül.
  Ki ez az ember, aki felelős ezért a minősíthetetlen eljárásért?”
 • 1. enesei 2011. június 17. 11:11
  „Hol található a kétnyelvű honlap?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első lépés: állagmegóvás a grófi majorban

Dénesfa egyik legjelentősebb épített öröksége a Gróf Cziráky-major. Mostani tulajdonosai évekig… Tovább olvasom