Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Ősszel átépítik a csornai termált

Szeptember 15-én bezárják a létesítményt és a tervek szerint komoly átépítés kezdődik.

Az úszni szándékozóknak bizonyára jó hír, hogy június elsejétől használatba vehetik a csornai termálfürdő városi vízzel feltöltött medencéit. A termálvizes medencék sorsa még bizonytalan.

Korábban a csornai önkormányzat a vevő indítványára módosította a termálfürdő értékesítéséről szóló szerződést. E szerint június elsején megnyitják a fürdőt, de – az eredeti elképzelésekkel ellentétben – ebben az évben még be is zárják, és azt követően az építők veszik birtokba a létesítményt. Az átépítés után pedig egész éven át folyamatosan nyitva tartanak. A részletekről Szabó Lászlót, a vevő képviselőjét kérdeztük.

– Június elsején feltétlenül meg kell nyitnunk a fürdőt, erre az előkészületek folyamatban vannak – kezdte a választ Szabó László. – Az úszó- és a tanmedence mindenképpen a vendégek rendelkezésére áll a nyitás napjától kezdve. Azt pedig az  önkormányzattal közösen vállaltuk, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termálvizes medencék megnyitásának se legyen akadálya. Ehhez viszont az illetékes  hatóságok – ÁNTSZ, környezetvédelmi hatóság – hozzájárulása szükséges. Velük már felvettük a kapcsolatot.

Szabó László elmondta, szeptember 15-én bezárják a létesítményt, ahol a tervek szerint nagymértékű átépítés kezdődik. Hozzátette, nem a jelenlegi két régi termálvizes medence felújítását tervezik, hanem az elképzelések alapján azoknak a helyére egy modern, fedett  medencét építenek a hozzá tartozó öltözővel együtt. Így teremtenek lehetőséget arra, hogy a fürdőt egész éven át látogathassák a vendégek. Ám a beruházás részleteiről egyelőre nem kívánt bővebb információval szolgálni. Közölte azt is, hogy az úszó- és a tanmedencét továbbra is csak a nyári idényben lehet használni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leválnának a távfűtési rendszerről

Kapuváron ismét fellángolt a vita a lakótelepi lakások fűtése körül. Lapunkban többször megírtuk, a lakók egy része elégedetlen a fűtés minőségével, de főleg a kiszámlázott díjak összegével. Néhányan jelezték, hogy leválnának a RAS-Hő kft. rendszeréről, többen írásban nyújtották be szándékukat. A szolgáltató – szerződési feltételekre hivatkozva – a kérések egy részét elutasította. Tovább olvasom