Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Összehangolt megoldások

A kisiskolák megmentését, szakmai fejlesztését és sokoldalú segítségét tűzi ki céljául az az új együttműködési forma, amelyet iskolahálózat néven ismernek. A hálózathoz 2004-től lehet csatlakozni.
– Az iskolahálózat megyénkben a Dél-Rábaközben „próbaüzemmel" már működik – mondta Minacciné Halász Emma pedagógiai szakértő. – Tavaly a térség akkori menedzsere, Tompáné Balogh Mária figyelt fel a Zalafalu Egyesület kezdeményezésére, amely egymástól kis távolságra lévő községek iskoláit újszerű módon segíti hozzá szakmai színvonaluk fejlesztéséhez.

Az iskolahálózatot az érintett települések önkormányzatai hozták létre. Céljuk, hogy az iskolák megmaradjanak, a képzés színvonala emelkedjék, az intézmények forráshiányukat pályázati és alapítványi pénzekből pótolni tudják.

Minacciné Halász Emma mint az Osli Általános Iskola igazgatója hozzátette, az érintett intézmények vezetői sorra vették azokat a feladatokat, melyekben együttműködnének a hálózat iskoláival. A tervek között szerepel, hogy szakmai munkaközösséget hoznának létre, melyben megoldódhat az ön- és továbbképzés. Fejlesztenék a pedagógiai programot, az iskolák összehangoltan tervezik meg a minőségfejlesztési rendszerüket. Az iskolahálózatot menedzserszervezet irányítja, amely felméri a térség humánerőforrás-helyzetét, létrehozza az utazó, valamint a helyettesítő pedagógusi státust.

– A szervezet célja a térségünkre jellemző kisközségek sokszínűségének megőrzése, a fejlődés biztosítása – mondta az igazgató. Megtudtuk azt is, a hálózat minden iskola előtt nyitott, csatlakozni 2004-től lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenéves a gimnázium

Alapításának ötvenéves jubileumát négynapos rendezvénysorozat keretében ünnepelte a kapuvári… Tovább olvasom