Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Összefogott a rend és a város

A premontrei prépostsággal együttműködve valósítja meg LEADER-pályázatait idén a csornai önkormányzat.

Mint korábban megírtuk, az önkormányzatot egy korábbi pályázattal kapcsolatos hiba miatt tiltotta ki a LEADER-körből a vidékfejlesztési hivatal.

A városi határozat szerint 2014-ben sem jogosult pályázni a fejlesztési forrásokra.

A premontrei apátság viszont pályázhatott és nyert is támogatást a csornai elképzelésekre. A pályázati projektek végrehajtására együttműködési megállapodást kötött a rendház és a városháza. A pályázatok utófinanszírozásúak, ezért az önkormányzat gyakorlatilag megelőlegezi az összeget a rendnek. Erről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete.

Egyelőre két pályázatról van szó. Az egyik az úgynevezett KRESZ-park fejlesztése. Egy többfunkciós játszóteret alakítanak ki, illetve a területet rendezik. A másik terv szintén a családoknak kedvez: három játszóteret építenek a városban. Egyet a Zöldfa étterem és a földhivatal közti társasházak udvarán, egyet a Kossuth utca déli végén, illetve a harmadikat a kis-csornai városrész óvodája mellett.

Úgy tervezik, hogy a fejlesztéseket még az első félévben elvégzik. Van aztán egy harmadik pályázat is, amellyel kapcsolatban még egy hivatali dokumentumra várnak a felek. Ebből a támogatásból információs táblákat helyeznek ki a városban, valamint a premontrei rendház vizesblokkját korszerűsítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intercity elé lépett Csornán, meghalt a fiatal férfi

A tragédia szerda délután történt. A vonatközlekedés a késő délutáni órákra állt helyre. Tovább olvasom