Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Összefogással az ünnep rendjéért

A rábaközi rendőrök a polgárőrség és a határőrség segítségét is felhasználva sűrített szolgálattal készültek és készülnek mindenszentekre.

Nemcsak a városokban, de a környék közel ötven településén is járőröznek.

– Már vasárnaptól növeltük a járőrözések számát – mondta Kovács Miklós őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese. A szerdai ünnepre való felkészülés jegyében a rend őrei fokozott ellenőrzéseket tartanak a kapuvári köztemetők környékén. Az ellenőrzések kiterjednek a környék tizenkilenc településére is. Az osztályvezető-helyettes hozzátette:  munkájuk során igénybe veszik mind a babóti, mind a kisfaludi polgárőrök segítségét, de kapnak támogatást a határőrség állományától is.

A hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a gépkocsifeltörések megakadályozására, ám ehhez Kovács őrnagy hozzátette, nagy szükség van a lakosság odafigyelésére is, hiszen az értékek látható helyen tartása szinte felszólítás a tolvajok számára. Emellett a temetői lopásokra és a közlekedés rendjére figyelnek a rendőrök. Tevékenységükről és a megelőzés módozatairól plakátokon és szórólapokon is tájékoztatják a lakosságot. A szerdáig tartó, négynapos akció során változó időpontokban látogatják a temetők környékét a rend őrei.

Hasonló intézkedésekről számolt be a csornai kapitányság közrendvédelmi alosztályvezetője, Bujtás Tibor hadnagy. Mint mondta, a csornaiak már az elmúlt szombat reggele óta fokozottan ellenőrzik a helyi és környékbeli (negyven település) sírkerteket. A megerősített járőrszolgálatot civil ruhás rendőrök is segítik. Bujtás hadnagy hozzátette, munkájukban nagymértékben támaszkodnak a csornai, valamint a környékbeli – kónyi, egyedi, páli, szili és bágyogszováti – polgárőrökre. Elmondta, a kónyi polgárőrök már fogtak egy kerékpártolvajt a hétvégén. A szinte folyamatos járőrszolgálat szerda estig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közösségi élet fejlesztése az egyik cél

Barátságos emberek laknak a Rába menti kisközségben, Mérgesen. Mind a kilencvenötükkel – merthogy annyian élnek most a faluban – ugyan nem találkoztunk ottjártunkkor, de a lakosság mintegy ötödével sikerült összefutnunk. Hússzállítás volt ugyanis pénteken délelőtt, ezért sokan gyűltek össze a bolt előtt. A bolt és a kocsma amúgy is a község központja, így aki hírt akar hallani, ott érdeklődjön. Tovább olvasom