Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Összefogás Házsongárdért

Folyamatosan érkeznek felajánlások a kolozsvári temető megmentésére a hazai kistérségektől. Zöld Péter szilsárkányi polgármester arról is beszámolt, hogy március 18-án falujában tartanak előadást a Házsongárd Alapítvány működéséről, értékmentő munkájáról.
A Rábaközbe várják Tőkés Erzsébetet, az alapítvány elnökét és Szűcs Istvánt, a szervezet önkéntesét. Zöld Péter elmondta: meghívták és egyeztetnek Gergely Balázzsal, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács közép-erdélyi régióelnökével is, aki várhatóan szintén tart előadást az erdélyi magyarság helyzetéről. A szilsárkányi polgármester hozzátette: a Pilis–Buda–Zsámbék Többcélú Kistérségi Társulás is jelezte támogatását. Az ottani polgármesterek tavasszal kirándulást terveznek Kolozsvárra.

Olvasóink írták

 • 1. kukszi 2011. január 29. 17:29
  „Dicséretesek és példamutatóak Zöld Péter szilsárkányi polgármester erőfeszítései, amit a Házsongárdi temető megmentése érdekében tesz.
  Úgy látszik a felhívás nyitott fülekre talált, mert szépen csatlakoznak a segítőkész emberek.
  Nem feledkezett meg arról a sok "nagy" magyar emberről, akik ebben a temetőben nyugszanak, az esetek nagy részében elhagyatottan. Bámulatos, hogy mennyi magyar, jeles ember nyugszik itt ( író, püspök, pedagógus, történész stb.).
  Lenyűgöző az erdélyi (magyar) panteon, régi sírkövekkel, művészien elkészített emlékművekkel.
  Gondolom a Polgármester Úr lelkesedését az is erősíti, hogy az Ő Ősei, elődjei is Erdély földjében alusszák örök álmukat, akiket ugyan a családja rendszeresen látogat.
  Interneten mindenképpen javasolom, hogy aki teheti nézze meg a gyönyörű Házsongárdi síremlékeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Énekesnővel erősít a Hanság Big Band

A 2005-ben „A" kategóriássá és aranydiplomássá vált Hanság Big Band a napokban tartotta… Tovább olvasom