Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Összefogás a pollen ellen

A vásárosfalui önkormányzat tavaly egymillió forintot fordított közterületei rendbetételére. Ezt a pénzt a Környezetvédelmi Minisztérium pályázatán nyerték. Idén viszont tizennégy falu fogott össze a fű és a pollen ellen.
Tompáné Balogh Mária, Vásárosfalu alpolgármestere elmondta: az elnyert összegből önjáró fűnyíró traktort és bozótvágót vásároltak. Hat hónapra pedig közhasznú munkást vettek fel az önkormányzathoz, aki nyírta a füvet, irtotta a gazt, különösen figyelve a parlagfű veszélyeztette területekre. Az ő munkabérét is a pályázati pénz fedezte.
– Ezzel a munkával a virágpor terjedését akadályoztuk meg és akciónknak számokkal mérhető eredménye is lett – mondta az alpolgármester. – Körzeti orvosunktól kértem tájékoztatást az allergiás megbetegedésekről, aki a legnagyobb örömömre azok csökkenéséről számolt be.
A minisztérium idén újra kiírta a tavaly sikeresnek bizonyuló pályázatát, amin a vásárosfaluiak most is szeretnének részt venni. Sőt, felhívták a környékbeli falvak vezetőinek figyelmét is a lehetőségre.
– A pozitív tapasztalatokon felbuzdulva meghirdettük a pollenmentes kistérség akciót – újságolta Tompáné Balogh Mária. – Tizenöt községből tizennégyen csatlakoztak hozzánk és nyújtották be a pályázatot, amelyek jelenleg elbírálás alatt vannak.
„ Bízunk benne, hogy ennek

a kistérségi megmozdulásnak lesz hatása, eredményeként esztétikus, szép környezetet tudunk kialakítani, és nem utolsósorban az allergiás megbetegedések is csökkenni fognak. "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Percek alatt borult lángba a tető

Leégett egy családi ház teljes tetőszerkezete minap Kapuváron, a Dózsa György utcában. A tüzet az… Tovább olvasom